Lukas Scheijgrond is lijstduwer op de CU-lijst.
Lukas Scheijgrond is lijstduwer op de CU-lijst. Jannes Bijlsma

Lukas Scheijgrond neemt afscheid van Barneveldse politiek

Politiek

BARNEVELD Oud-fractieleider Lukas Scheijgrond van de ChristenUnie keert na de verkiezingen in maart volgend jaar niet terug in de Barneveldse gemeenteraad. Op de vorige week vastgestelde lijst voor de verkiezingen fungeert de Voorthuizenaar als lijstduwer.

Scheijgrond deed eerder dit jaar al een stap terug als fractieleider, omdat hij het voorzitterschap steeds moeilijker te combineren vond met zijn werk als gezinshuishouder. Onder aanvoering van Scheijgrond sleepte de ChristenUnie vier jaar geleden vijf raadszetels in de wacht. Henk Wiesenekker uit Barneveld staat nu bovenaan de lijst, gevolgd door de nieuwkomers Wouter de Kool en Dianne de Kwant.  

De Kool en De Kwant zijn niet geheel nieuw in de Barneveldse raad. Zij traden eerder op als raadscommissieleden. Barnevelder De Kool groeide op in Voorthuizen. Hij is werkzaam als strategisch adviseur en was eerder politiek actief in de stadsdeelraad van Amsterdam Zuid Oost. Dianne de Kwant- van Lagen (26) uit Voorthuizen staat op plek drie van de CU-lijst. Zij is al enige tijd raadscommissielid. Plek 4 en 5 worden ingenomen door Jaap van den Top en Henry Buitenhuis. Zij zijn nu al lid van de ChristenUnie-fractie. Behalve Scheijgrond neemt ook Wilma Heijkoop daaruit afscheid.

Een ander nieuw gezicht is Laurens Wijmenga (41), op de zesde plek van de lijst. Hij werkt voor het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie en staat op de zesde plek. Rufo Petri (52) staat op plek zeven en is werkzaam als manager in de gezondheidszorg. Laurens en Rufo wonen in Barneveld.

De top tien wordt compleet gemaakt door Joël Verstoep (31, Barneveld), Lianne Kleijer-Kool (41, Garderen) en Matty van Leijenhorst-van Veldhuizen (31, Barneveld). Alle negen dorpen van de gemeente Barneveld zijn vertegenwoordigd op de lijst.

Wouter de Kool
Dianne de Kwant