De spelers van FC Twente vieren de overwinning in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord in De Grolsch Veste. anp / Pieter Stam de Jonge

Twente klopt slordig Feyenoord

16 december 2021 om 09:15

Rotterdammers na verlenging uit bekertoernooi

ENSCHEDE (ANP) Feyenoord heeft in de aanloop naar de klassieker tegen Ajax een flinke dreun geïncasseerd. De ploeg van trainer Arne Slot verloor in het KNVB-bekertoernooi onnodig bij FC Twente (2-1).

De Rotterdammers hadden een stevig overwicht, maar verzuimden het duel binnen 90 minuten te beslissen. De 19-jarige invaller Manfred Ugalde was de gevierde man bij de thuisclub. Hij schoot zijn ploeg in de 114e minuut naar de derde ronde.

Cyriel Dessers opende kort na de rust de score namens Feyenoord. Giovanni Troupée stelde in de 79e minuut een verlenging veilig voor FC Twente. Daarin maakte Ugalde, samen met de uitblinkende doelman Lars Unnerstall, het verschil.

Feyenoord, met aanvoerder Jens Toornstra als reserve, had het beste van het spel. De Rotterdammers dwongen met verzorgd en gevarieerd voetbal een aantal prima kansen af. De afronding liet echter veel te wensen over.

Dessers, die in het basisteam de voorkeur had gekregen boven Bryan Linssen, miste precisie en vond ook Unnerstall op zijn weg. De Duitse keeper hield eveneens de doorgebroken Lutsharel Geertruida van scoren af. Unnerstall was kansloos bij een uithaal van Alireza Jahanbakhsh, maar de binnenkant van de paal voorkwam een doelpunt.

De thuisclub kreeg vlak voor de rust de grootste kans. Uit de rebound van een vrije trap knalde Ramiz Zerrouki de bal hard op de buitenkant van de paal.

Na de pauze opende Dessers snel de score. Hij schoot van dichtbij raak (0-1). Zonder veel overtuiging ging FC Twente daarna op zoek naar de gelijkmaker. Feyenoord bleef de betere ploeg en kreeg ook de grootste kansen. Na ruim een uur belandde een uithaal van Jahanbakhsh opnieuw op de paal.

UNNERSTALL FC Twente sloeg in de slotfase onverwacht toe. Troupée strafte een inschattingsfout van doelman Justin Bijlow beheerst af, 1-1. In de verlenging had Feyenoord aanvankelijk een overwicht. Unnerstall hield FC Twente overeind. De thuisploeg bleek in de verlenging nog voldoende kracht over te hebben voor een slotoffensief, dat verrassend door tiener Ugalde werd bekroond: 2-1. Dankzij Unnerstall en het nodige geluk hield FC Twente de voorsprong vast.