Frederiksen leidt Vitesse langs Sparta

16 december 2021 om 08:53

ARNHEM (ANP) De Deense aanvaller Nikolai Baden Frederiksen heeft Vitesse in de KNVB-beker langs Sparta geleid. In het met 2-1 gewonnen duel nam de Scandinaviƫr beide doelpunten voor zijn rekening.

Vlak voor rust maakte de 21-jarige Frederiksen gelijk uit een een vrije trap. Tien minuten voor tijd bepaalde hij de eindstand met een inzet achter zijn standbeen langs. Frederiksen, die afgelopen zomer overkwam van Juventus, werd vlak voor tijd gewisseld voor Thomas Buitink.

Sparta had de leiding genomen via een penalty van Vito van Crooij, die zelf naar de grond was getrokken door Riechedly Bazoer.

Vitesse is al zes duels op rij ongeslagen, in alle competities. De Arnhemmers staan vierde in de Eredivisie.