‘In je auto genieten van Verlichte Boerderijentocht’

Nieuw initiatief Vallei Boert Bewust

BARNEVELD ,,Onderweg kijk je je ogen uit’’, zegt Marieke van de Ridder, coördinator Vallei Boert Bewust. ,,Je kunt tegelijkertijd genieten van een goodiebag met wat lekkers en meedoen met onze boerenquiz.’’ Daarmee kan je overigens geen prijs winnen. ,,Het is voor de gezelligheid in de auto.’’


Vallei Boert Bewust houdt woensdag 29 december vanaf 18.00 uur samen met LTO Gelderse Vallei de Verlichte Boerderijentocht Gelderse Vallei. Je kunt dan met de auto een route volgen langs verlichte agrarische bedrijven in De Glind, Barneveld, Renswoude, Woudenberg en Leusden. In de goodiebag die de deelnemers meekrijgen zitten streekproducten, met daarbij een korte toelichting als dat nodig is. Zo wordt bij de pepermunt in het pakket uitgelegd dat er gelatine van varkens in zit en bij de poedermelk dat die vanwege de houdbaarheid vooral in het buitenland populair is.

De route duurt ongeveer anderhalf uur bij normale verkeersdrukte. Er zijn onderweg, om de route volledig coronaproof te houden, geen locaties om uit te stappen. Als die mogelijk er is, kan je wel met dat auto over het erf rijden met een op- en afrit. Ook is het bij een boerderij mogelijk om door de stal heen te rijden. 

Met de Verlichte Boerderijentocht onder de vlag ‘Boeren pakken uit met Kerst’ vragen Vallei Boert Bewust samen met LTO Gelderse Vallei aandacht voor de agrarische sector die voorziet in de voedselvoorziening en een leefbaar platteland.


Deelname is gratis, aanmelden is niet verplicht, maar kan via www.valleiboertbewust.nl, www.boerenpakkenuitmetkerst.nl en de Facebook-pagina van Vallei Boer Bewust, waar een paar dagen van tevoren ook de route is te downloaden.