Bert Roordink, bestuurslid van de Barneveldse Industriële Kring (BIK). ,,Natuurlijk is beloning belangrijk, maar je moet ook plezier in je werk hebben."
Bert Roordink, bestuurslid van de Barneveldse Industriële Kring (BIK). ,,Natuurlijk is beloning belangrijk, maar je moet ook plezier in je werk hebben." HeliFlight.nl

Barneveldse bedrijven worstelen met tekort aan vakkundig personeel

Economie

Duizenden euro’s legt het bedrijf Kok Dak & Wand uit Uddel op tafel voor een nieuwe montagemedewerker. Ook het huidige personeel krijgt dit bedrag. Het schetst haarfijn de schaarste aan vakkundig personeel en de moeite die ondernemers doen om een oplossing te vinden. ,,Bedrijven in de meeste branches zitten ontzettend omhoog”, reageert Bert Roordink, bestuurslid van de Barneveldse Industriële Kring (BIK).

Hij vindt dat elke ondernemer zelf keuzes moet maken in de manier waarop hij zoekt naar de mogelijkheden en laat zich voorzichtig uit over de specifieke financiële actie. ,,Het is misschien iets van deze tijd. Anderen schakelen een headhunter of een bureau in, dat kost ook serieus geld.”