Sportcijfers

10 december 2021 om 21:07

Betaald voetbal

Keukenkampioen Divisie

ADO Den Haag - Jong AZ            3-2

FC Eindhoven - SC Telstar            1-1

FC Emmen - FC Dordrecht           2-1

Excelsior - MVV Maastricht        2-1

Graafschap - Helmond S               0-1

NAC Breda - FC Almere City        1-1

Roda JC - FC Den Bosch                3-2

TOP Oss - Jong Ajax                1-1

FC Volendam - Jong PSV                3-2

VVV Venlo - Jong Utrecht                  1-2


Autosport

Teambazen Red Bull en Mercedes tonen verzoening

ABU DHABI (ANP) Max Verstappen en Lewis Hamilton keurden elkaar donderdag tijdens een gezamenlijk persmoment bij de slotrace van de Formule 1 in Abu Dhabi geen blik waardig, hun teambazen Cristian Horner van Red Bull en Toto Wolff van Mercedes waren toeschietelijker. Zij schudden elkaar zelfs de hand.

,,Veel geluk. Dat de beste coureur en het beste team mogen winnen", zei Wolff. ,,Het is gewoon een hevige strijd geweest tussen teams en coureurs die het echt geweldig hebben gedaan. In sommige races reden Max en Lewis wel 45 seconden weg van de rest van het veld", aldus de Oostenrijker, die hoopt dat Hamilton zondag voor de achtste keer wereldkampioen in de Formule 1 wordt.

Horner sloot zich aan bij de woorden van zijn concurrent. ,,Het is een zeer intense strijd geweest tussen ons, maar we hebben wel twee geweldige Britse teams die hun fabrieken op 15 mijl afstand van elkaar hebben. Het mag soms wel wat minder, maar de toewijding in ons team is zo groot en dat maakt soms emoties los als wij van mening zijn dat we worden benadeeld door de stewards."

Verstappen kan morgen de eerste Nederlandse wereldkampioen worden in de Formule 1. De titelstrijd is ongemeen spannend. De Nederlander en de Brit staan na 21 van de 22 grands prix gelijk in punten. De sfeer tussen de twee titelkandidaten is te snijden na hun verhitte duel afgelopen zondag in Saudi-Arabiƫ.


Wintersport

Skeletonster Bos haalt veel vertrouwen uit historische zege 

WINTERBERG (ANP) Skeletonster Kimberley Bos kon het ook na afloop van haar eerste zege in de wereldbeker in Winterberg nog niet helemaal bevatten. "Het is de eerste Nederlandse wereldbekerzege ooit in het skeleton, dat is wel historisch. Ik vind het nog een beetje ongelooflijk", zei de 28-jarige Edese.

Op de baan in Sauerland, waar de skeletonsters uit Duitsland normaal gesproken heersen, was Bos in beide heats de snelste en zette ze tot twee keer toe een nieuw baanrecord neer. "Nee ik had dat niet verwacht", zei ze. "In trainingen zijn we verdeeld in twee groepen en de Duitsers en Russen zaten in de andere groep dus ik kon vooraf niet helemaal inschatten hoe snel ik was. Het is voor mij ook de eerste keer dat ik een baanrecord heb." Het verschil ten opzichte van haar concurrenten werd door Bos vooral boven in de baan gemaakt. ,,Het waren heel goede runs."