Wereldwijd bijna 2400 Omikron-gevallen vastgesteld

10 december 2021 om 18:36

SOLNA (ANP) Het aantal besmettingen met de Omikron-variant van het coronavirus blijft oplopen. Gisteren zijn zo'n 600 nieuwe gevallen aan het licht gekomen. In totaal is nu bij 2382 mensen vastgesteld dat ze de virusversie onder de leden hebben. Op donderdag stond de teller op 1780, meldt de Europese gezondheidsdienst ECDC.

Alle mensen bij wie het virus is aangetroffen, hadden milde klachten of helemaal geen symptomen. Voor zover nu bekend is nog niemand aan de Omikron-variant overleden. Het werkelijke aantal besmettingen kan aanzienlijk hoger liggen, omdat niet iedereen zich laat testen en omdat niet alle testmonsters worden onderzocht. De variant is inmiddels in 62 landen en gebieden opgedoken, vijf meer dan op donderdag. De nieuwkomers op de lijst zijn Bermuda, JordaniĆ«, Libanon, Malawi en Sierra Leone. Het Verenigd Koninkrijk heeft de meeste bevestigde gevallen, namelijk 817, bijna 250 meer dan op woensdag. Het aantal gevallen in Zuid-Afrika steeg met ruim honderd naar 499. 

Volgens het ECDC is de Omikron-variant aangetroffen bij 582 inwoners van de Europese Unie en de Europese Economische Ruimte. Denemarken is daar koploper met 154 bevestigde besmettingen.