Afbeelding
De Vergulde Vos

Eigenaar trouwring uit eierdoos nog niet gevonden

10 december 2021 om 13:22 Overig

BARNEVELD Een in een eierdoos gevonden gevonden gouden trouwring bij een eetcafé in Rijpwetering zorgt nog voor vraagtekens bij de Barneveldse eiergroothandel Eicom. ,,We zouden echt niet weten waar deze vandaan komt. Als we dat wel wisten, waren we er natuurlijk als de kippen bij", aldus eigenaar Jeffrey van Hamersveld.

In eetcafé De Vergulde Vos in Rijpwetering (Noord-Holland) schitterde vorige week plotseling een gouden ring tussen de eieren. In de inscriptie werden een naam (Bianca) en een datum (11 september 1992) vermeld. Er werd direct een oproep via sociale media gedaan om de rechtmatige eigenaar te vinden, tot op heden zonder resultaat.

Het bedrijf neemt zijn eieren af van Horesca Horecavo uit Leiderdorp, terwijl die ze weer krijgt van Eicom. Op de dozen van de eieren stond ook de naam van de Barneveldse groothandel vermeld, wat het vermoeden voedde dat de eigenaar hier vandaan zou komen. Vooralsnog is die echter nog niet gevonden. ,,Ja, wij staan ook nog steeds voor een raadsel", zegt Van Hamersveld. 

,,Wij zijn een productiebedrijf; het gebruik van sieraden is hier niet toegestaan. Het is dus niet logisch dat de ring bij één van onze medewerkers vandaan komt. Je zou misschien denken dat het van de verpakkingsfabriek afkomstig is, maar ook daar mag je geen sieraden dragen bij de productie. Wat ik dan nog kan bedenken, is dat iemand de ring is verloren op het pluimveebedrijf waar de eieren vandaan komen. Maar zeker weet ik het niet. Ik hoop dat de eigenaar alsnog gevonden wordt, maar wij kunnen het eetcafé nu even niet verder helpen." 

De ring ligt nu nog in de keuken van De Vergulde Vos in Leiderdorp. ,,We hebben de afgelopen week veel media-aandacht gekregen, maar de eigenaar heeft zich nog niet gemeld", aldus eigenaar Arjen van Leeuwen.

Jannes Bijlsma