Sportcijfers

3 december 2021 om 21:06

Betaald voetbal

Keukenkampioen Divisie

FC Almere City - Eindhoven         2-0

Den Bosch - NAC Breda         0-5

Dordrecht - Roda JC         2-5

Helmond Sport - FC Volendam         1-1

MVV Maastricht - TOP Oss         1-1

Telstar - VVV Venlo         1-3


Schaatsen

Schaatsster Kok in Nederlands record derde op 500 meter

SALT LAKE CITY (ANP) Schaatsster Femke Kok heeft bij de wereldbeker in Salt Lake City het Nederlands record op de 500 meter verbeterd tot 37,01 seconden. Met die tijd eindigde de 21-jarige Friezin als derde. De zege ging naar de Amerikaanse Erin Jackson, die won in 36,80 en wereldkampioene Angelina Golikova (36,93) voorbleef.

Kok dook met 37,01 net onder het record dat Thijsje Oenema in 2013 op dezelfde baan had gezet op 37,06. De schaatsster van Reggeborgh had vorig jaar haar eigen persoonlijke toptijd op 37,08 gebracht in Heerenveen.

Jutta Leerdam kwam tot 37,22 en dook daarmee net onder haar eigen persoonlijke record. Daarmee werd ze zevende. Michelle de Jong verbeterde zichzelf met 37,55 en eindigde als dertiende.

Dione Voskamp had eerder op de dag de B-divisie gewonnen in 37,65. Marrit Fledderus kwam tot 38,23.


Autosport

Verstappen komt in tweede training tot vierde tijd

DJEDDA (ANP) Max Verstappen heeft in de tweede vrije training van de Grote Prijs van Saudi-Arabiƫ de vierde tijd neergezet. Evenals in de eerste sessie was Lewis Hamilton de snelste (1.29,081), voor zijn ploeggenoot bij Mercedes Valtteri Bottas en Pierre Gasly. Verstappen leverde 0,195 in ten opzichte van Hamilton. Op het Jeddah Corniche Circuit knalde Charles Leclerc hard tegen de boarding en bracht daarmee zijn Ferrari grote schade toe. Wel stapte de Monegask ogenschijnlijk zonder serieuze verwondingen uit de auto. Door het incident werd de training enkele minuten eerder stilgelegd dan de bedoeling was.

Verstappen verdedigt in Djedda een voorsprong van 8 punten op Hamilton. De Nederlander zou morgen de wereldtitel kunnen veroveren.


Voetbal 

Bosschaart vervangt zieke coach De Jong bij Cambuur - Vitesse

LEEUWARDEN (ANP) Pascal Bosschaart vervangt vanavond in de thuiswedstrijd van SC Cambuur tegen Vitesse coach Henk de Jong. De trainer van de verrassende nummer 5 van de Eredivisie is niet helemaal fit. ,,Henk zit sinds gisteren ziek thuis en daardoor mag ik de honneurs waarnemen als plaatsvervangend eindverantwoordelijke", liet Bosschaart weten. ,,Dat doe ik natuurlijk in samenwerking met de overige leden van de technische staf en daarin vertrouwt Henk ons."