Mobiele brigade
Mobiele brigade Welzijn Barneveld

[Mobiele Brigade - Jongerennetwerk GewoonDoen!]

3 december 2021 om 08:56


Als vrijwilliger voor de mobiele brigade help je mensen die niet zo digi-vaardig zijn te leren omgaan met de smartphone of tablet. Hoe werkt het allemaal, wat zijn apps en hoe krijg ik bijvoorbeeld een QR-code? Als je dit zelf aardig in de vingers hebt en je vindt het leuk (+ je hebt geduld :)) om dit uit te leggen, meld je dan aan!

Je leert de hulpvrager hoe de smartphone of de tablet bediend moet worden. Afhankelijk van de 'leersnelheid' van de hulpvrager kost dit een paar keer een uurtje tijd, wat je samen in overleg afspreekt.

Het Jongerennetwerk GewoonDoen! matcht jongeren die af en toe vrijwilligerswerk willen doen naar éénmalige en/of kortdurende klussen.

Maatjes voor mooie mensen

In Barneveld, Voorthuizen en Kootwijkerbroek zijn enkele 'mooie mensen' op zoek naar een Maatje. Als maatje breng je iemand een paar gezellige uurtjes en dat kan op verschillende manieren. Door samen te wandelen, iets creatiefs te doen of bezig te zijn met een gezamenlijke hobby. De leeftijd van de maatje-zoekers varieert van 16 tot 94 jaar.

Bij de kennismaking met de coördinator kijken we bij wie je past. Als het inderdaad klikt, kun je vervolgens zelf in overleg afspreken wanneer en hoe vaak je komt: elke week een uurtje of om de week twee uurtjes. Vind je het mooi om op deze manier iets bij te dragen aan het tegengaan van eenzaamheid, dan komen we graag met je in contact!

Chauffeur voor Zorgboerderij Klein Essen

Op Zorgboerderij Klein Essen in Kootwijkerbroek vindt een zeer gevarieerde groep deelnemers dagelijks een gezellige en zinvolle dagbesteding. De boerderij is een kleinschalig productiebedrijf met een grote sociale toegevoegde waarde. Voor het vervoer van onze deelnemers naar en van Klein Essen zijn wij op zoek naar enthousiaste chauffeurs, die gebruik kunnen maken van onze mooie bus of personenauto. Met Rijbewijs B en (minimaal) een uurtje per week kunt u ons al helpen, meer uren mag natuurlijk ook! Komt u bij ons kennismaken?

Voedselbank – Stichting Hulp aan Elkaar

Chauffeur voor de koelwagen

Stichting Hulp aan Elkaar biedt hulp aan inwoners van de gemeente Barneveld die door omstandigheden zelf onvoldoende kunnen voorzien in hun eerste levensonderhoud. Deze tijdelijke ondersteuning bestaat uit voedsel- en kledinghulp.

Voor het vervoer van gekoelde producten bestemd voor de Voedselbank zoeken wij een chauffeur voor onze koelwagen (rijbewijs B), die ook het laden en lossen kan doen. Het gaat om te beginnen om invalwerk, de dagen en uren worden altijd in overleg met het chauffeursteam bepaald. Ons gezellige team kan deze versterking goed gebruiken!

Overblijfkracht op de Wheemschool

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die op dinsdag of donderdag van ca. 11.30-13.30 uur willen helpen tijdens de overblijf op de Wheemschool in Voorthuizen. Je zorgt voor een gezellige overblijf voor de kinderen tijdens het eten en spelen, waarbij veiligheid, kwaliteit en plezier erg belangrijk zijn. Er staat een leuke vrijwilligersvergoeding tegenover.

Ook als opa of oma, buurtbewoner of gewoon een actieve 55-plusser bent u welkom voor een gesprek.

Het overblijven op de school wordt verzorgd door Brood & Spelen, een organisatie die op meer dan 70 scholen in de regio actief is.

Ons Bedrijf Medewerker Muziek en Educatie

Ons Bedrijf is een regulier en volwaardig leer- en werkbedrijf, waar we graag ieders individuele talenten ontdekken en welke werkplek daarbij past. Onze deelnemers leren veel bij ons en meestal gaat het dan om praktische vaardigheden. Maar vaak genieten zij er ook erg van als zij iets nieuws kunnen leren over 'algemene kennis' of muzikale vaardigheden.

Wij zoeken daarom mensen die op een laagdrempelige manier iets van hun kennis (bijvoorbeeld op het gebied van aardrijkskunde, geschiedenis of maatschappijleer) of muzikaal talent met onze deelnemers willen delen. Hebt u hart voor onze deelnemers en enthousiasme voor het overdragen van kennis, komt dan een keer een kopje koffie bij ons drinken om kennis te maken.