'Hamilton niet groter dan Schumacher'

'Hamilton niet groter dan Schumacher'

DJEDDA (ANP) Lewis Hamilton is geen groter autocoureur dan Michael Schumacher, ook niet als de Brit zich volgende week in Abu Dhabi ten koste van Max Verstappen verzekert van zijn achtste wereldtitel. 

Dat is de mening van Bernie Eccelstone, de inmiddels 91-jarige oud-topman van de Formule 1, die donderdag een interview aan het Duitse RTL gaf.

Schumacher en Hamilton delen tot nu toe het record met zeven wereldtitels. "Nee, hij is dan helemaal niet groter", zei Ecclestone desgevraagd. "Het verbaast me zelfs dat Lewis aan het begin van het jaar niet zei: ik stop ermee, ik wil niet meer races of wereldkampioenschappen winnen dan Michael."

Ecclestone, net als Hamilton een Brit, geniet wel van de spannende ontknoping nu. In het wereldkampioenschap heeft Verstappen 8 punten voorsprong op Hamilton, met nog twee races te gaan. "Het is een gevecht waar we zeven of acht jaar op hebben gewacht, eindelijk hebben we weer een wedstrijd", aldus Ecclestone. "Dat is wat mensen willen als ze de Formule 1 of ├╝berhaupt een sport zien. Ze willen concurrentie."

De strijd doet Ecclestone, die pas volgende week tijdens de laatste race in Abu Dhabi een beslissing verwacht, een beetje denken aan de legendarische tweestrijd eind jaren 80 tussen Ayrton Senna en Alain Prost. "Ze zijn allebei erg competitief op hun eigen manier", zegt hij over Hamilton en Verstappen. "Ze hebben een andere stijl, een andere manier van doen."