Afbeelding
Pixabay

Petitie tegen komst van windmolens zo’n 700 keer ondertekend

Natuur en milieu

EDE Burgerinitiatief Ede Waait Anders is een petitie gestart tegen windmolens bij woonwijken in Ede. De petitie is inmiddels bijna 700 keer ondertekend.

De groep is het niet eens met de plannen voor windmolens langs de A30. ,,Steeds meer onderzoeken tonen aan dat wonen vlakbij windmolens schadelijk is voor de gezondheid. Windmolens tasten bovendien de leefbaarheid van woonwijken aan door geluidsoverlast, slagschaduw en horizonvervuiling, en leiden tot waardevermindering van woningen”, beweert Ede Waait Anders. 

,,De gemeente houdt een afstand aan van slechts 300 meter tussen windmolens en woningen. Deze afstand is gebaseerd op oude regels die door de rechter ongeldig zijn verklaard. De regering moet daarom nieuwe regels opstellen over windmolens. De gemeente Ede wil hier echter niet op wachten en zet de procedure gebaseerd op oude regels gewoon door”, laat het burgerinitiatief weten. De petitie van Ede Waait Anders verzoekt de gemeente af te zien van het bouwen van windmolens of in elk geval te wachten tot er nieuwe, landelijke regels zijn.