Afbeelding
AberMedia

Auto crasht in Scherpenzeel: ‘Het leek of ze aan het racen waren’

Ongeval

SCHERPENZEEL Een 20-jarige automobilist uit Ederveen is donderdagavond gecrasht op De Dreef (N224) in Scherpenzeel. Het ongeluk gebeurde rond 23.00 uur. De bestuurder van een personenauto, die alleen in de auto zat, reed eerst een lantaarnpaal uit de grond en vervolgens botste hij op twee bomen. 

Een buschauffeur die van Renswoude naar Scherpenzeel reed, werd kort voor het ongeval ingehaald door twee BMW’s. ,,Ze hadden een flinke snelheid, het leek of ze aan het racen waren. Ik dacht nog: die halen de bocht niet”, vertelt de buschauffeur. 

De deksel van de kofferbak van de auto belandde zo’n vijftig meter verderop in een sloot en overal op de weg lagen brokstukken van de auto. De auto is afgesleept en het wegdek zal ook gereinigd moeten worden. 

BLOEDPROEF De gewonde Edervener is overgebracht naar Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Daar is een bloedproef afgenomen, omdat uit een blaastest ter plaatse van het ongeval bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. De uitslag van de bloedproef is nog niet bekend. De N224 werd tijdens de hulpverlening aan beide zijden afgesloten voor het verkeer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding