Michael Carrick stopt ermee bij Manchester United. Epa/peter Powell Editorial use Only. no use With Unauthorized Audio, Video, Data, Fixture Lists, Club/league Logos or 'live' Services. Online In-match use Limited to 120 Images, no Video Emulation. no use in Betting, Games or Single Club/league/player Publications

Carrick stopt bij ermee bij ManUnited

3 december 2021 om 08:41

Mededeling na zege op Arsenal

MANCHESTER (ANP) Interim-trainer Michael Carrick vertrekt bij Manchester United. De oud-speler van de Engelse club kondigde zijn afscheid van Old Trafford aan kort na de thuiszege tegen Arsenal (3-2).

"Ik ben en zal altijd een fan zijn van Manchester United. Voor mij is dit nu het juiste moment om de club te verlaten. Ik kijk er naar uit om vanaf de tribune de ploeg als een supporter te ondersteunen", liet hij weten.

Carrick bleef ongeslagen als interim-coach. Hij nam als assistent-trainer vorige maand de taken over van de ontslagen Ole Gunnar Solskjaer. Met Carrick als hoofdcoach won de Engelse club eerder in de Champions League met 2-0 bij Villarreal en hield het Chelsea in de Premier League op 1-1.

ManUnited stelde begin deze week Ralf Rangnick voor de rest van het seizoen aan als hoofdtrainer.

Arsenal kwam op curieuze wijze op voorsprong. Middenvelder Fred ging bij een hoekschop op de voet staan van zijn doelman David De Gea waarna de Spaanse keeper krimpend van de pijn tegen de grond ging. Daar bleef hij liggen en mede daardoor kon Emile Smith Rowe scoren met een afstandsschot. Na interventie van de VAR keurde de scheidsrechter het doelpunt goed.

Kort voor de rust zorgde Bruno Fernandes voor de 1-1 uit een goed uitgespeelde aanval. Kort na de pauze zette Cristiano Ronaldo met zijn 800e treffer als senior de thuisclub op voorsprong, maar Martin Ødegaard herstelde snel daarna weer het evenwicht met een bekeken schot in de verre hoek (2-2). Uit een strafschop schoot Ronaldo zijn ploeg in de 70e minuut naar de winst. Donny van de Beek viel nog even in.