Agenda

Agenda

Zaterdag

Barneveld

13.00-15.30 uur: Natuurcentrum De Meerwaarde, Rietberglaan, dieren worden verzorgd en gevoerd (ook zondag).


Garderen

vanaf 10.00 uur: centrum, bezoek Sinterklaas. Rondrit duurt tot 11.00 uur. Vanaf 13.00 uur feest bij Hotel ''t Speulderbos: eerst buiten, vanaf 14.00 uur binnen voor kinderen die zich hiervoor hebben opgegeven .


Voorthuizen

9.00-13.00 uur: Gereformeerde Kerk, Hoofdstraat, mini-boeldag; qr-code is verplicht

9.00-13.00 uur: Nieuwe Voorthuizerweg 15A, meubelverkoop 


Terschuur

9.30-11.30 uur: Eendrachtstraat 31, rommelmarkt bij twee grote rommelschuren van Korfbalvereniging Revival en de Hervormde Kerk.


Cursus Betrokken bij Barneveld in aanloop naar verkiezingen

BARNEVELD De gemeente Barneveld verzorgt op dinsdag 7 december de cursus Betrokken bij Barneveld, bedoeld voor inwoners die graag willen weten hoe de gemeente wordt bestuurd. 

,,Eerdere edities werden enthousiast ontvangen’’’, aldus een woordvoerder. ,,Vanwege de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad in 2022 is deze cursus ook interessant voor belangstellenden die actief willen worden in de politiek. Er wordt extra aandacht besteed aan wat het werk van een gemeenteraad(slid) eruit ziet en hoe verkiezingen in zijn werk gaan. In verband met de coronamaatregelen wordt de cursus digitaal (via MS Teams) gehouden.’’ Tijdens de cursusavond wordt – op een interactieve manier – ingegaan op bestuur, politiek, organisatie en de verkiezingen. De cursus wordt gegeven door burgemeester Jan Luteijn, gemeentesecretaris Wabe Wieringa en griffier Iede Bakker. Ook een aantal raadsleden werkt mee. De cursus biedt plaats aan maximaal dertig deelnemers. Belangstellenden kunnen zich per e-mail aanmelden via raadsondersteuning@barneveld.nl. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. Na aanmelding volgt meer informatie.


Online verkoping voor het goede doel

BARNEVELD Voor het tweede jaar houdt Comité Barneveld van Stichting Ontmoeting een online verkoping. ,,Omdat onze Herfstfair vanwege de coronamaatregelen niet door kan gaan, proberen we op deze wijze geld in te zamelen voor het goede doel. Op de webshop www.steunontmoeting.nl is van alles te koop, zoals broden, oliebollen, rollades, grillworsten, fruit, kaas, eieren, kaarten en snoep. Deze producten worden hoofdzakelijk geleverd door lokale bedrijven.'' De verkoop duurt tot 4 december. Op de site is ook een kleurplaat te vinden. ,,U helpt door een bestelling te plaatsen onze thuis- en dakloze medemens.''