Babberich

Babberich

Man aangehouden voor mensensmokkel

(ANP) De Koninklijke Marechaussee heeft maandagavond in het Gelderse Babberich tijdens een mobiele controle een chauffeur van een busje aangehouden voor mensensmokkel. In het busje van de man zaten zeven vreemdelingen zonder geldige papieren.

Tijdens de aanhouding van de chauffeur in de buurt van een tankstation vluchtten de zeven vreemdelingen. Na een zoektocht samen met de politie vond de marechaussee ze in een bosgebied bij Babberich. Over de nationaliteit van de vreemdelingen kon de marechaussee nog niets zeggen.


Garrelsweer

Aardbeving met kracht van 3,2

(ANP) In het Groningse dorp Garrelsweer in de gemeente Eemsdelta is in de nacht van maandag op dinsdag om 01.46 uur een aardbeving geweest met een kracht van 3.2. Volgens het KNMI lag het epicentrum op 3 kilometer diepte. Er zijn geen berichten over schade.

Reacties op social media laten zien dat de beving inwoners in het gebied heeft opgeschikt. Zo zeggen mensen dat het huis aan het schudden en aan het kraken was. Ook inwoners van de stad Groningen, zo'n 20 kilometer verder, zeggen de beving te hebben gevoeld. RTV Noord laat weten al honderden meldingen binnen te hebben gekregen.

In de afgelopen weken werden in de provincie Groningen diverse aardbevingen gemeld. Vorige week was er een beving in het dorp Westeremden. Ze worden veroorzaakt door de gaswinning in de regio.

De zwaarste aardbeving was bij het dorp Huizinge in 2012. Die had een kracht van 3,6. In 2019 was er een beving met een kracht van 3,4 van bij het dorp Westerwijtwerd. In datzelfde jaar waren ook aardbevingen in Garrelsweer, met een kracht van 2,5 en 1,9.


Den Bosch

In hoger beroep 20 jaar cel geëist in zaak Nicky Verstappen

(ANP) Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep een celstraf van 20 jaar geëist tegen Jos B. De 59-jarige Limburger wordt verdacht van het doden, misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998.

Het is nog niet duidelijk wanneer het hof in Den Bosch uitspraak doet. De rechtbank in Maastricht veroordeelde B. vorig jaar tot 12,5 jaar cel. Er was toen 15 jaar cel en tbs geëist.

Nicky Verstappen verdween op 10 augustus 1998 van het jeugdkamp op de Brunssummerheide. Een dag later werd zijn lichaam in een nabijgelegen kerstbomenperceel gevonden. 

Heel lang leek de zaak onopgelost te blijven. Pas in 2018 na een grootschalig DNA-onderzoek kwam Jos B. in beeld. B. had zelf niet meegewerkt aan het grootschalige DNA-verwantschapsonderzoek. Maar omdat zijn familie hem als vermist had opgegeven en spullen waar zijn DNA op zat naar de politie had gestuurd, kwam er een 100 procent-DNA-match naar voren uit het onderzoek.