Londen

Londen

Man die zich opblies in Liverpool is Syrische asielzoeker

(ANP/RTR) De man die zichzelf opblies in Liverpool was een Syrische asielzoeker, melden Britse media. De Britse politie heeft hem geïdentificeerd als de 32-jarige Emad Al Swealmeen.

Na het terreurincident zondag heeft het Verenigd Koninkrijk het dreigingsniveau in het land verhoogd naar het op een na hoogste niveau. Het gaat naar ernstig, wat betekent dat een nieuwe aanslag zeer waarschijnlijk is. Vorige maand werd parlementariër David Amess vermoord. Ook dat wordt als terreur beschouwd.

De Syriër zat in een taxi waarmee hij zich voor een ziekenhuis voor vrouwen in Liverpool liet afzetten. Hij had een explosief bij zich dat hij waarschijnlijk zelf in elkaar had gezet. De chauffeur kon net op tijd ontsnappen. Hij raakte lichtgewond. Hij zou de passagier, die hij verdacht vond, hebben opgesloten in de taxi. De politie meldde gisteravond dat de vier mannen die eerder waren aangehouden in verband met de aanslag na ondervraging zijn vrijgelaten. ,,We zijn tevreden met de verklaringen die zij hebben afgelegd", zei commissaris Russ Jackson van de antiterreureenheid van de Britse politie. Volgens hem is bij huiszoekingen belangrijk bewijsmateriaal gevonden, maar kan het onderzoek nog weken duren.


New York

Veiling meesterwerken levert meer dan half
miljard op

(ANP) Een veiling van 35 meesterwerken uit de privécollectie van de Amerikaanse vastgoedontwikkelaar Harry Macklowe en zijn ex-vrouw Linda heeft maandag bij veilinghuis Sotheby's in New York 676,1 miljoen dollar opgebracht (593,9 miljoen euro). 

Met werken van onder anderen Mark Rothko, Pablo Picasso, Andy Warhol en Jackson Pollock geldt de collectie als een van de belangrijkste op het gebied van de moderne en hedendaagse kunst. De opbrengst is aanzienlijk meer dan de verwachte ruim 400 miljoen dollar en verschillende veilingrecords werden gebroken.