De Ligt keert terug in Oranje

De Ligt keert terug in Oranje

ZEIST (ANP) Matthijs de Ligt keert dinsdagavond in een lege Kuip zo goed als zeker terug in de basisformatie van het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal heeft de verdediger van Juventus nodig als vervanger van de geblesseerde Stefan de Vrij, die vanwege een hamstringblessure niet beschikbaar is.

De Ligt kreeg afgelopen zomer op het EK een rode kaart tijdens het verloren duel met Tsjechiƫ in de achtste finales (0-2). Die nederlaag leidde het vertrek in van bondscoach Frank de Boer. De Ligt verloor zijn basisplaats na de terugkeer van Louis van Gaal bij Oranje. Van Gaal koos de afgelopen duels meestal voor een centraal verdedigingsduo bestaande uit aanvoerder Virgil van Dijk en De Vrij.

BIJLOW NIET FIT Justin Bijlow kan vanavond niet meedoen bij het Nederlands elftal tegen Noorwegen. De doelman van Feyenoord is niet fit genoeg, meldt de KNVB.
Bondscoach Louis van Gaal heeft Tim Krul van Norwich City als vervanger opgeroepen. Mark Flekken (SC Freiburg) en Jasper Cillessen (Valencia) zijn de andere keepers in de selectie.
Van Gaal gaf vorige week aan dat Flekken zijn tweede keuze, achter Bijlow, is. Cillessen is de derde doelman. Dat zou kunnen betekenen dat Flekken dinsdag in De Kuip debuteert. Het zou, gezien het belang van het duel, ook kunnen dat Van Gaal de voorkeur aan Cillessen geeft.
Frenkie de Jong is inzetbaar tegen Noorwegen. De middenvelder van FC Barcelona vroeg zaterdag in de slotfase om een wissel.