Mancini: 'Italië gaat WK halen en misschien winnen'

Mancini: 'Italië gaat WK halen en misschien winnen'

BELFAST (ANP) De Italiaanse voetbalploeg wist zich als Europees kampioen niet rechtstreeks te plaatsen voor het WK van volgend jaar in Qatar, maar bondscoach Roberto Mancini maakt zich niet zoveel zorgen. "We gaan via de play-offs naar het WK en misschien gaan we dat toernooi nog wel winnen ook", zei Mancini na de 0-0 in Belfast tegen Noord-Ierland.

Het betekende het vierde gelijkspel voor Italië in acht kwalificatiewedstrijden. Zwitserland sloot de kwalificatie af met een overwinning op Bulgarije (4-0) en eindigde daardoor bovenaan in groep C, met 2 punten meer dan de Italianen. "Natuurlijk is dat teleurstellend, we hadden het al lang af kunnen maken in deze groep", aldus Mancini. "Dit is een moeilijk moment, maar ik geloof nog steeds dat we een geweldige ploeg hebben. We krijgen in maart nog een kans om het WK te halen. Het is nu zaak om rustig te blijven."

Italië veroverde afgelopen zomer op Wembley de Europese titel door Engeland in de EK-finale via strafschoppen te verslaan. Juist met penalty's lieten de 'Azzurri' het liggen in de WK-kwalificatie. Jorginho miste tegen Zwitserland zowel in de uitwedstrijd (0-0) als thuiswedstrijd (1-1) vanaf 11 meter. "We hebben onze kansen gehad, maar die niet benut. We hadden het twee wedstrijden voor het einde al moeten beslissen", mopperde Mancini.

Italië ontbrak op het WK van 2018 in Rusland. De viervoudig wereldkampioen verloor toen in de play-offs van Zweden.