,,Bijwerkingen vaccin op lange termijn niet bekend.''
,,Bijwerkingen vaccin op lange termijn niet bekend.'' ANP/Sem van der Wal

'Eindelijk ook andere kant belicht'

Velen zullen een zucht van verlichting hebben geslaakt en zich gehoord hebben gevoeld door het geweldige opinie-artikel met de titel 'Wie vaccineert deugt, anders ben je een paria', een analyse door Joan van de Krol. 

Vooropgesteld wil ik in deze brief ook aanhalen het ontzettend verdrietig te vinden en mee te leven met mensen die corona hebben gehad, jarenlang moeten revalideren en, nog erger, hun naasten hebben verloren. Voor het overige verwijs ik iedereen die het artikel nog niet heeft gelezen naar dit goed geschreven stuk met heldere en oprechte inhoud. 

In dit opinie-artikel wordt ook eindelijk eens de andere kant belicht, waarover je in de zogenoemde 'mainstream media' niet of nauwelijks iets hoort. Ik doel hierbij met name op de gevaren van vaccineren, waarbij Van de Krol de nog onbekende bijwerkingen op langere termijn aanhaalt. Er zijn meerdere vooraanstaande universiteiten, wetenschappers, artsen, zorgverleners en zelfs mensen die werken of gewerkt hebben aan deze experimentele spuiten die dringend waarschuwen voor de enorme gevaren door het inspuiten van een mRNA-vaccin. Van de Krol haalt terecht bijwerkingencentrum Lareb aan voor de registratie. 

Ik heb tot drie keer toe, recent nog, kanker gehad en ben ontzettend blij en dankbaar dat het goed is afgelopen. Maar als ik artsen hoor waarschuwen dat hoogstwaarschijnlijk de vaccins vele afweer-T-cellen zullen vernietigen, die juist nodig zijn om kanker en vele andere ziektes te voorkomen, dan moeten alle (ex-)kankerpatiƫnten worden gewaarschuwd voor deze gevolgen.

Verder hebben wij twee oogapeltjes van 13 en 9 jaar en willen hen behoeden voor dit spul zolang de onderzoeken nog niet zijn afgerond en zeker zolang de bijwerkingen op langere termijn niet bekend zijn. Ik hoop van harte dat de Barneveldse Krant en andere media hierover meer informatie verstrekken. Juist dat zal voor veel meer onderling begrip en minder tweedeling zorgen.


[Maas van Beek,
[Barneveld