Zwemmen

Zwemmen

DWK niet in de prijzen

BARNEVELD In totaal 25 DWK-zwemmers togen afgelopen zondag naar het Zwemcentrum in Rotterdam voor de Nederlandse Estafettekampioenschappen. De DWK-equippe was groot, verdeeld over twee juniorenteams en een damesequipe en een herenteam. Ondanks enkele 'last minute-afmeldingen' werden er wat ereplaatsen behaald.
De junioren zwommen in het ochtendprogramma vier estafettes. De 4x50 meter wissel-, rug-, school- en vrije slag stonden op het programma en daarbij vlogen de verbeteringen om de oren. De meisjes-junioren leverden hun beste prestatie op de 4x50 meter wisselslag estafette. Met 2.28,72 reikten Elin Baars, Fenne de Vogt, Lili Oosting en Karlijn Siderius naar een achtste plaats. Samen met Maryse Kuijper en Tessa van Beek kwamen zij uiteindelijk tot een 10e plaats. Hiervoor worden alle resultaten van de verschillende estafettes bij elkaar opgeteld. De jongens junioren kwamen op de 4x50 school tot de beste ranking. Ruben Baars, Quinn Frunt, Nordin Vermeer en een snelle slotzwemmer, Tygo van der Wal, kwamen met 2.51,80 als twaalfde binnen. Samen met Sven Potappel werden zij in totaal 15e.

In de middag kwamen de senioren in actie, waarbij de dames een 16e plaats behaalden en de heren een 11e plek bemachtigden. De dames mochten als reserveploeg alsnog starten en deden vooral goede zaken op de 4x100 wisselslag en de 4x100 vlinderslag. Er werd goed gezwommen getuige de persoonlijke records die de startzwemsters ook lieten noteren, zoals Annabel Kuipers op de vlinderslag (1.09,75), Inge Koekoek op de schoolslag (1.14,84) en Celine Schoenmaker (precies haar eigen tijd, 1.06,08) op de rugslag. Anoeska van de Kraats, Vera Renshof en Marieke Koekoek completeerden het team, waarbij zes opklommen naar de 16e plek. Het mannenteam had te kampen met een aantal afmeldingen. Desalniettemin werd er naar behoren gezwommen. In de verschillende estafettes eindigde DWK  rondom de 10e plaats. Hoogste klassering was de 9e op de 4x100 vlinderslag met Bart Muselaers, Ronis van Everdingen, Max Voortman en Sybren Beeksma. Met 3.59,33 bleven zij binnen de magische grens van 4 minuten. Samen met Raphael Mennen en Joas Groeneveld werden zij uiteindelijk 11e in totaal.