Harry Kane was ook op dreef tegen San Marino en scoorde vier keer voor de pauze. Epa/ettore Griffoni

Kane heeft topschutters al in vizier

16 november 2021 om 11:00

Spits scoort er lustig op los voor Engeland

SERRAVALLE (ANP) - Met zeven doelpunten in de laatste twee WK-kwalificatieduels staat aanvoerder Harry Kane van Engeland inmiddels op 48 goals voor de nationale ploeg. Dat is op de eeuwige ranglijst van de Engelse internationals nu evenveel als Gary Lineker. De trefzeker aanvaller van Tottenham Hotspur moet alleen nog Bobby Charlton (49 goals) en Wayne Rooney (53) boven zich dulden.

"Leuk om in dit rijtje met deze namen te staan", bekende Kane na het doelpuntenfestival in en tegen San Marino (0-10). Hij kwam voor de rust vier keer tot scoren. Vrijdag trof de 28-jarige spits tegen Albanië (5-0) in de eerste helft ook al drie keer doel. Hij is de eerste Engelse international sinds Tommy Taylor in 1957 die drie keer of meer weet te scoren in opeenvolgende interlands.

"Elke keer ben ik trots als ik het Engelse shirt aantrek", zei Kane, die met Engeland afgelopen zomer van Italië verloor in de EK-finale. "En als ik dan ook nog scoor, is dat een heerlijk gevoel. Maar we zullen hard moeten blijven werken. Het lijkt erop dat we elk jaar sterker worden met de nationale ploeg. Daar moeten we van profiteren. Maar dat kan alleen als we onszelf blijven verbeteren tijdens de trainingen."

Kane scoorde zestien keer in 2021 voor Engeland. Daarmee bracht hij het Britse record voor het aantal interlanddoelpunten in één kalenderjaar op zijn naam.

RECORD De uitslag in San Marino was voor Engeland een recordzege in een serieuze wedstrijd. De ploeg van Gareth Southgate verzekerde zich voor het WK in Qatar.