'Angstcultuur wordt gestimuleerd'

16 november 2021 om 09:43

Het artikel van Joan van de Krol is me uit het hart gegrepen. De angstcultuur die door de demissionaire regering niet alleen in stand wordt gehouden, maar ook wordt gestimuleerd, maakt dat mensen niet meer verder kijken dan wat een minister vertelt. 

Als we een belastingaanslag krijgen, gaan we uitgebreid kijken of het wel klopt. Nu een virus, dat overigens nog steeds niet is geïsoleerd, de wereld onveilig maakt, loopt iedereen angstig achter de richtlijnen van de overheid aan met als resultaat een tweedeling in de maatschappij. Mensen worden uitgesloten op grond van medische overwegingen. 

Duidelijk is dat je behoorlijk ziek kunt worden van Covid en dat het soms ook lang kan duren voordat je helemaal opknapt. Maar vrijwel allen die in het ziekenhuis en de IC komen te liggen, hebben vaak meervoudig, onderliggend lijden. En het aandeel gevaccineerden in die groep neemt gestaag toe, tot 85 procent van degenen boven de 80 jaar. 

Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat natuurlijke immuniteit beter en langer beschermt dan door een prik. Door in aanraking te komen met het virus bouwt je natuurlijke immuniteit in de loop van de tijd ook nog verder op. Het is inmiddels ook bekend dat de bescherming door de prikken in korte tijd behoorlijk afneemt.
De oplossing van Joan van de Krol is helder, alleen moet je dan nog personeel hebben om de IC’s te bemensen. En er zijn afgelopen anderhalf jaar bijna 30.000 gezondheidswerkers weggelopen. Het failliet van de marktwerking in de zorg. Dat het wereldwijd speelt, baart me grote zorgen.


[Rob Wissema, Barneveld


'Ieder in zijn waarde'

De opiniebijdrage van Joan van de Krol in de Barneveldse Krant van zaterdag onderschrijf ik helemaal. Een staat die eerst zijn gezondheidszorg uitholt en dan de schuld geeft aan anderen, is het niet waard nog staat te heten.
Het is de hoogste tijd om te stoppen met miljoenen c.q. miljarden aan het buitenland te geven en eigen volk te laten verrekken. Nodig zijn zakelijke leiders, meer loon voor zorgpersoneel, meer IC-bedden en geen ziekenhuizen leeg te laten staan om de financiën. Afschaffen al de onzin om corona heen. Een ieder in zijn eigen waarde laten en respecteren.

 

[Ad van Essen, Kootwijkerbroek


'Ik weiger QR-code'

Met de stelling dat er een tweedeling komt in onze maatschappij ben ik het eens en daarom wil ik de oproep van de heer Van de Krol van harte ondersteunen. Laten we onze regering duidelijk maken dat ze op de verkeerde weg zijn met hun 2G- en 3G-beleid. 

Zelf ben ik wel gevaccineerd, maar ik weiger om een QR-code te halen. Ik ben solidair met de mensen die zich om wat voor reden dan ook niet laten vaccineren en geen QR-code kunnen krijgen. In Oostenrijk mogen ongevaccineerden niet meer de straat op, laten we het alsjeblieft niet zover laten komen.


[Andries van den Top, Lunteren