BDSV speelt gelijk tegen Harderwijk

16 november 2021 om 10:04

BARNEVELD De dammers van de BDSV hebben de wedstrijd tegen damclub Harderwijk 2 met 6-6 gelijkgespeeld. De Barnevelders staan na drie ronden op de derde plaats.
Met wat puzzelen werd er een sterk team op de been gebracht. Gert van den Top was als eerste klaar tegen Eibert Smit. Van den Top verloor al snel een schijf en moest zijn tegenstander feliciteren. Ap van Ingen bracht de stand weer in evenwicht. Na een sterke opening kreeg Van Ingen het centrum in handen. Een onnauwkeurigheid van zijn tegenstander Jakob de Vries zorgde ervoor dat Van Ingen een schijf voorkwam. Dit betekende de winst. Jur van Ginkel speelde tegen Jan van der Pol en bracht BDSV Barneveld op voorsprong. Van Ginkel speelde een erg goede partij waarin hij zijn schijven mooi in het midden bracht en bovendien een goede aanval kreeg. In het eindspel pakte Van Ginkel overtuigend de winst.

Invaller Gijs Dekker kon het net niet bolwerken tegen Bert Verloop. In een aantrekkelijke partij waarin er zelfs een symmetrische stand ontstond, kon Dekker niet voorkomen dat hij in een nadelig eindspel kwam. In dit moeilijke eindspel wist Dekker de remise niet te vinden.
Kopman De Kruijf speelde een boeiende partij tegen Bert Foppen. De Kruijf speelde de aanval van zijn tegenstander tegen. De stand bleef in evenwicht; remise. Hiermee kwam de stand op 5-5 en alleen teamleider Evert van de Pol was nog bezig tegen Auke Steensma (voormalig deelnemer aan het NK). Ook hier was het spannend en eindigde het in remise. Daarmee kwam de eindstand op een terechte 6-6.