Voetbal

Voetbal

College Rotterdam heeft begrip voor besluit uitstel Feyenoord City

ROTTERDAM (ANP) Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam zegt begrip te hebben voor het besluit van Feyenoord om een grondige analyse te maken hoe het verder moet met de plannen voor de bouw van een nieuw stadion. Het college acht het verstandig dat er "geen overhaaste beslissingen worden genomen".

Feyenoord stelt het besluit over het nieuw te bouwen voetbalstadion van de Rotterdamse club uit tot minimaal de zomer van volgend jaar. De club houdt naast nieuwbouw alle opties open, "maar het lopende stadionproject met de beoogde bouwcombinatie valt voorlopig stil", schreef de club woensdag.

Het college herkent de recente problemen op de bouwmarkt. "Het nieuwe stadion is niet het enige project in Rotterdam dat last heeft van stijgende kosten en het uitblijven van inschrijvingen. Wij hebben uw raad hier onlangs over gei¨nformeerd. Wij hebben begrip voor het feit dat het niet mogelijk is, gezien de onzekere bouwmarkt, om op dit moment tot een aanneemcontract te komen. Wij zullen met de betrokken partijen in gesprek gaan om te bespreken wat de consequenties zijn die dit besluit met zich meebrengt", zo staat in de brief aan de gemeenteraad.

De stad heeft een bedrag van 135 miljoen euro toegezegd. Daarvan is 40 miljoen euro voor een aandeel in het nieuwe stadion, de rest voor de aankoop van de grond en de aanleg van infrastructuur rond het stadion.

In de Rotterdamse raad wordt vandaag gedebatteerd over de ontstane situatie.