Drie verdachten in beeld voor slopen van politiebus

Drie verdachten in beeld voor slopen van politiebus

NIJMEGEN (ANP) De politie heeft drie verdachten in beeld voor het slopen van een politiebus tijdens de rellen na de voetbalwedstrijd tussen NEC en Vitesse. De drie verdachten hebben zich vorige week gemeld op het politiebureau. Het gaat om een 18-jarige man uit Beuningen, een 23-jarige man uit Groesbeek en een man van 33 jaar uit Ewijk.


Het drietal werd herkend op camerabeelden van de supportersrellen in oktober. De politie wil dat het trio opdraait voor de kosten van de beschadigde politiebus. "Het vernielen van de politiebus is een enorme kostenpost, ruim 50.000 euro", zegt politieteamchef Lonneke Hordijk. "We willen deze schade graag verhalen op de relschoppers, zodat niet de maatschappij voor deze kosten opdraait." De mannen zijn na verhoor heengezonden, maar blijven verdachten in de zaak.


Na de voetbalwedstrijd op 17 oktober in Nijmegen belaagden vele tientallen relschoppers de politie met stenen en stokken. Agenten en politiepaarden raakten daarbij gewond. "We hadden rekening gehouden met een onrustige afloop van een voetbalwedstrijd, maar we kregen te maken met keiharde agressie. De omvang en de heftigheid van het geweld was groot", aldus Hordijk.

Direct na de wedstrijd werden 22 supporters opgepakt. Een arrestant werd vorige week veroordeeld tot zes maanden cel, twee anderen werden veroordeeld tot twee maanden cel voorwaardelijk en een taakstraf van 120 uur. Ruim vijftig mensen hebben een stadionverbod gekregen.