Van Bronckhorst in beeld als trainer bij Rangers FC

Van Bronckhorst in beeld als trainer bij Rangers FC

GLASGOW (ANP) Giovanni van Bronckhorst keert mogelijk als trainer terug bij de Schotse voetbalclub Rangers FC. In Britse media wordt Van Bronckhorst (46) genoemd als een van de voornaamste kandidaten om Steven Gerrard op te volgen, al is er volgens zijn zaakwaarnemer vooralsnog geen contact geweest. De Rotterdammer speelde tussen 1998 en 2001 voor de Schotse recordkampioen.

Gerrard staat voor een terugkeer in de Premier League bij Aston Villa, de club van aanvaller Anwar El Ghazi. Aston Villa bivakkeert net boven de degradatiestreep. De 41-jarige Engelsman, voormalig aanvoerder van Liverpool en de nationale ploeg, moet de ontslagen Dean Smith opvolgen. Gerrard werkt sinds 2018 in Glasgow. Onder zijn leiding werd Rangers afgelopen seizoen voor het eerst in tien jaar weer kampioen van Schotland. De ploeg van Gerrard bleef het hele seizoen ongeslagen. Het contract van de Engelsman loopt tot medio 2024, maar volgens Engelse media gaat hij overstappen naar Aston Villa.


Van Bronckhorst behoort tot de favorieten om Gerrard op te volgen. De 106-voudig international van Oranje was van 2015 tot en met 2019 trainer van Feyenoord. Hij leidde zijn club in 2017 naar de eerste landstitel in 18 jaar. Van Bronckhorst ging begin vorig jaar aan de slag bij de Chinese club Guangzhou R&F, maar in december stapte hij op. Hij wilde terug naar zijn familie.