Voetbalster PSG vast na aanval van gemaskerde mannen op ploeggenote

Voetbalster PSG vast na aanval van gemaskerde mannen op ploeggenote

PARIJS (ANP) Voetbalster Aminata Diallo is opgepakt door de politie in Versailles. De middenvelder van Paris Saint-Germain wordt verdacht van een gewelddadige aanval op ploeggenote Kheira Hamraoui op 4 november. Twee gemaskerde mannen sleepten Hamraoui uit de auto, waarna ze met een ijzeren staaf op haar benen werd geslagen.

"Paris Saint-Germain kan bevestigen dat Aminata Diallo vanmorgen is aangehouden door de regionale politie van Versailles als onderdeel van de procedure die is geopend na een aanval op spelers van de club", aldus PSG op zijn clubwebsite. "Paris Saint-Germain veroordeelt in de sterkst mogelijke bewoordingen het gepleegde geweld. Sinds donderdagavond heeft de club alle nodige maatregelen genomen om de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van haar hele damesteam te garanderen. Paris Saint-Germain werkt samen met de politie van Versailles om de feiten op te helderen. De club houdt de voortgang van de procedure nauwlettend in de gaten en zal onderzoeken welke maatregelen moeten worden genomen."

Hamraoui keerde afgelopen zomer terug bij PSG, nadat ze van 2012 tot 2016 ook al voor de club uitkwam. In mei won ze met FC Barcelona de Champions League.