Afbeelding
Huisartsenpost Gelderse Vallei

Zeven medewerkers van één afdeling Gelderse Vallei besmet met COVID-19

Corona

EDE Zeven medewerkers van één afdeling van ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede zijn besmet met COVID-19. ,,Een deel van deze besmettingen is te herleiden naar de thuissituatie. Het beleid van het ziekenhuis is dat we bij meer dan drie besmettingen op één afdeling voor de zekerheid medewerkers laten testen die mogelijk in contact zijn geweest, ook wanneer zij geen klachten hebben”, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.

In de samenleving is er een toename van het aantal COVID-19 besmettingen en zeker ook in de regio Gelderland Midden. ,,Daardoor neemt de kans toe dat  ook medewerkers in de ziekenhuizen besmet raken, ook als zij gevaccineerd zijn. Zoals elk ziekenhuis kampt ook de Gelderse Vallei af en toe met besmettingen onder personeel.”

,,Op dit moment zijn er in het ziekenhuis geen patiënten besmet geraakt. Dit monitoren wij uiteraard nauwgezet. In de patiëntenzorg dragen we mondneusmaskers en houden wij ons strikt aan de hygiënemaatregelen om de kans op besmettingen zo laag mogelijk te houden.” In de regio Gelderland Midden is inmiddels minstens 83 procent van de bevolking van 18 jaar en ouder volledig gevaccineerd. In de periode van 20 oktober tot en met 2 november bedroeg het aantal besmettingen in Ede 1244,4 per 100.000 inwoners. Het daadwerkelijke aantal besmettingen bedroeg 1475, terwijl één patiënt in deze periode is overleden.

Door Gerard van Wijk