Voetbal

11 november 2021 om 09:40

Deschamps mag Benzema blijven selecteren

PARIJS (ANP) De Franse voetbalbondscoach Didier Deschamps mag Karim Benzema blijven selecteren, ook als de spits wordt veroordeeld in het strafproces over de afpersing van zijn vroegere ploeggenoot Mathieu Valbuena.

"De bondscoach zal altijd degene zijn die de selectie samenstelt en Benzema zal niet worden uitgesloten in het geval van een veroordeling. Het is aan Deschamps om op sportieve basis te beslissen", aldus Noël Le Graët, voorzitter van de Franse voetbalbond in een interview met dagblad Le Parisien.

Benzema wordt ervan verdacht zijn voormalig teamgenoot bij de Franse nationale ploeg te hebben aangemoedigd geld te betalen aan afpersers die dreigden een seksvideo van Valbuena te verspreiden. De Franse international heeft altijd beweerd dat hij onschuldig is en dat hij juist heeft geprobeerd om Valbuena te helpen in deze heikele kwestie. Zijn advocaten hebben bij de rechtbank in Versailles om vrijspraak gevraagd.

Benzema krijgt 24 november het vonnis te horen in deze strafzaak. Naast de 33-jarige aanvaller van Real Madrid staan nog vier andere personen terecht voor hun aandeel in het misdrijf. Het OM heeft tegen Benzema een voorwaardelijke celstraf van tien maanden geëist en een geldboete van 75.000 euro. Tegen de andere vier verdachten zijn onvoorwaardelijke celstraffen van meerdere jaren geëist, eveneens met forse boetes.