Eva de Goede (archief) raakte woensdag zwaar geblesseerd. anp / Koen Suyk

Blessure De Goede speelt hoofdrol

11 november 2021 om 11:18

Hockeysters winnen weer van België

AMSTELVEEN (ANP) De Nederlandse hockeysters hebben ook in hun tweede duel in de Pro League België verslagen. De ploeg van bondscoach Alyson Annan stond halverwege met 1-0 achter, maar boog de achterstand in het derde kwart om. Het werd in het Wagener Stadion in Amstelveen 3-1.

Stephanie van den Borre zette België na ruim een kwartier op voorsprong uit een strafcorner en omdat Oranje in de eerste helft niet overtuigde, mocht de ploeg van de Nederlandse bondscoach Raoul Ehren zowaar dromen van een stunt.
Kort na rust stelde Nederland echter snel orde op zaken. Joosje Burg maakte er in de 33e minuut van dichtbij 1-1 en niet veel later zette Freeke Moes Oranje op voorsprong met een backhand. Moes bediende vervolgens Lidewij Welten en na 38 minuten had Nederland al een marge van twee. In het restant kwam de olympisch kampioen niet meer in de problemen.

Alyson Annan had kort na het wegvallen van captain Eva de Goede moeite zich te focussen op het spel van haar ploeg. De Goede viel na ruim een kwartier uit met een op het oog zware knieblessure. "Ik moet zeggen dat ik wel even moeite had om me te concentreren op de wedstrijd, want het hakt er wel in", zei Annan.
Annan komt dit jaar niet meer in actie met haar ploeg en pas in februari van volgend jaar is India de tegenstander in de Pro League. "Ik ga nu lekker mijn rust pakken, want die heb ik nodig. Even een tijd niet aan hockey denken."

Volgend jaar staat er voor de hockeysters, die deze zomer zowel Europees als olympisch kampioen werden, een WK op het programma.