Karolina Pliskova begon de WTA Finals met een overwinning op Garbine Muguruza.
Karolina Pliskova begon de WTA Finals met een overwinning op Garbine Muguruza. Epa/francisco Guasco

Schuurs start in Mexico met winst

11 november 2021 om 11:09

Duidelijke zege in eerste duel in Guadalajara 

GUADALAJARA (ANP) Tennisster Demi Schuurs is goed begonnen aan de WTA Finals in de Mexicaanse stad Guadalajara. Met haar Amerikaanse dubbelpartner Nicole Melichar won de Limburgse op de openingsdag van het eindejaarstoernooi de eerste groepswedstrijd tegen Samantha Stosur en Zhang Shuai. Schuurs en Melichar, als vierde geplaatst, versloegen het als vijfde geplaatste Australisch/Chinese duo in iets meer dan een uur met 6-2 6-2.

De Nederlandse en Amerikaanse, beiden 28 jaar, leverden alleen in de eerste set een keer hun servicebeurt in. Ze wisten Stosur en Zhang vijf keer te breken.

Schuurs boekte dit jaar met Melichar twee toernooizeges: in Doha en Charleston. De Limburgse dubbelspecialiste plaatste zich voor de derde keer voor de WTA Finals, het toernooi voor de acht beste tennissters en de acht beste dubbels van het seizoen. Ze speelt in Guadalajara voor het laatst samen met Melichar. Schuurs gaat volgend jaar verder met de Taiwanese Chan Hao-ching.

Schuurs en Melichar spelen vrijdag hun tweede groepswedstrijd tegen Shuko Aoyama en Ena Shibahara. Dat Japanse koppel, de nummer 2 van de plaatsingslijst, begon de WTA Finals met winst op Darija Jurak uit Kroatië en de Sloveense Andreja Klepac (6-0 6-4).


ENKELSPEL In het enkelspel wonnen Anett Kontaveit en Karolina Pliskova de eerste partijen. De Estse Kontaveit, een van de zes debutanten op de WTA Finals, versloeg Roland Garros-winnares Barbora Krejcikova uit Tsjechië met 6-3 6-4.
Voor de 25-jarige Kontaveit was het de elfde opeenvolgende zege. In aanloop naar de WTA Finals won ze de WTA-toernooien van Moskou en Cluj-Napoca.
Pliskova was in drie sets te sterk voor de Spaanse Garbiñe Muguruza: 4-6 6-2 7-6 (6). De Tsjechische doet voor de vijfde keer mee aan het eindejaarstoernooi, Muguruza voor de vierde keer.
Het toernooi, dat aanvankelijk in China gehouden zou worden, duurt tot en met volgende week woensdag.