Ajax verslaat Sparta in oefenduel

11 november 2021 om 11:19

AMSTERDAM (ANP) Ajax heeft zonder de internationals in een oefenwedstrijd van Sparta gewonnen. Op sportcomplex De Toekomst werd het 3-0 voor de Amsterdammers, die in de laatste twee competitiewedstrijden niet tot scoren waren gekomen.

De Braziliaan Giovanni Manson Ribeiro zette Ajax al in de zesde minuut op voorsprong. Vlak voor rust maakte Perr Schuurs er met een kopbal uit een hoekschop 2-0 van. De eindstand werd een kwartier voor tijd bepaald door de pas 17 jaar oude Amourricho van Axel Dongen.

Ajax trad aan met veel talenten, omdat het merendeel van de selectie interlandverplichtingen heeft. Bij Sparta ontbrak onder anderen keeper Maduka Okoye, die na dit seizoen vertrekt naar de Engelse club Watford FC.

Ajax speelde tijdens de afgelopen twee speelrondes van de Eredivisie doelpuntloos gelijk tegen zowel Heracles Almelo als Go Ahead Eagles.