Afbeelding
Pauw Media

Burgemeester: ‘Ik vind dat de Barneveldse raad best veel vrouwen mag hebben’

10 november 2021 om 20:07 Politiek

BARNEVELD ,,Ik vind dat de Barneveldse gemeenteraad best veel vrouwen mag hebben.’’ Dat zei burgemeester Jan Luteijn (SGP) woensdagavond tijdens de raadsvergadering, bij het afscheid van raadslid Suzanne Wassink (Pro’98). ,,Het is jammer dat ik in een korte tijd nu al van een tweede vrouw in de raad afscheid moet nemen’’, vervolgde hij, refererend aan het besluit van Sandra Reemst (VVD), die in september stopte met het raadswerk.

De Barneveldse gemeenteraad telt momenteel 31 raadsleden, onder wie vijf vrouwen: Wilma Heijkoop (ChristenUnie), Anne van der Meer (CDA), Marleen Blankenburgh (Lokaal Belang), Mijntje Pluimers (Lokaal Belang) en Judith van den Wildenberg (Burger Initiatief). 

Luteijn omschreef Wassink, die in de afgelopen 3,5 jaar raadslid was voor Pro’9i, als ,,warm, serieus en doordacht.’’ Voor Wassink, die nu voor de tweede keer afscheid nam van de gemeenteraad, was het deze keer een persoonlijke keuze, omdat werk, privé en raadswerk niet meer met elkaar te combineren was, gaf ze woensdagavond aan. ,,Ik heb het altijd als waardevol gezien om met dit raadswerk iets voor anderen te kunnen betekenen’’, zei ze bij haar afscheid.

Wassink was ook in de periode van 2010 tot 2014 raadslid, toen namens het CDA. Door haar vertrek kwam er woensdag een zetel vrij binnen de fractie van Pro’98. Deze plek is ingenomen door Marcel Godschalk, eerder ook al raadslid namens Pro’98. ,,Het is maar voor even’’, lichtte Godschalk vlak na zijn beëdiging kort toe. Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar maakt zijn partij de balans weer op.

Afbeelding