Energieregisseur Catrinus Nouta en energie-ambassadeurs Rijk van Dam en Nico van Maanen laten de inhoud van de 'duurzaamheidskoffer' zien.
Energieregisseur Catrinus Nouta en energie-ambassadeurs Rijk van Dam en Nico van Maanen laten de inhoud van de 'duurzaamheidskoffer' zien. Pauw Media

‘Wat je bespaart, hoef je niet op te wekken’

Maatschappelijk

Tochtstrips, spaarlampen, HR++glas, dak- en gevelisolatie, balansventilatie met warmteterugwinning, cv-ketel met of zonder warmtepomp, vloerverwarming, zonnepanelen... De keuzemogelijkheden zijn enorm als je aan de slag wilt gaan met duurzaamheid. Zo groot zelfs dat het moeilijk kan worden de juiste keuzes te maken. Het Energieloket Barneveld helpt daarbij, zegt Nouta, die afgelopen zomer vol enthousiasme aan de slag is gegaan als energieregisseur. 

,,Het energieloket is in 2016 door de gemeente opgezet om Barnevelders te helpen met deskundig en onafhankelijk gratis advies. En tot nu toe, gerekend van vanaf november 2017, zijn meer dan duizend vragen binnengekomen. Rode draad in die vragen? ‘Ik wil wel wat oppakken, maar waarmee begin ik?..