Sportcijfers

5 november 2021 om 21:08

Betaald voetbal

Eredivisie

FC Twente - Heracles                1-0


[Keukenkampioen Divisie

Jong AZ - MVV Maastricht          0-1

FC Den Bosch - De Graafschap  2-1

FC Dordrecht - NAC Breda           2-1

Helmond - Roda JC                0-3

Jong PSV - TOP Oss                2-2     

Jong Utrecht - FC Eindhoven      0-6

FC Volendam - FC Emmen        2-2

VVV Venlo - Jong Ajax                1-3


Voetbal

Streep door meerdere voetbalduels bij amateurs vanwege corona

[ZEIST (ANP) De oplopende coronacijfers hebben ook gevolgen voor het amateurvoetbal in Nederland. Meerdere clubs hebben wedstrijden van dit weekeinde afgelast omdat in hun selecties spelers zijn die het coronavirus hebben.

In de derde divisie gaan zaterdag liefst vijf van de negen duels niet door. Goes, VVOG, HSV Hoek, DOVO en SteDoCo kunnen niet voetballen omdat een of meerdere spelers corona hebben.

Ook op lagere niveaus gaan de nodige wedstrijden niet door vanwege corona. 


Deel van seizoenkaarthouders NEC kan duel in omloop stadion zien

NIJMEGEN (ANP) Seizoenkaarthouders van NEC kunnen de competitiewedstrijd van zaterdag tegen sc Heerenveen in de zogenoemde 'omloop' van stadion De Goffert zien. De eredivisieclub uit Nijmegen heeft daar op een plek schermen geplaatst zodat fans het duel live kunnen volgen.

De supporters mogen voorlopig niet de tribunes op omdat dat niet veilig is. Tegen Vitesse stortte een deel van de tribune voor de bezoekende fans in en onderzoek heeft uitgewezen dat het stadion op meerdere plekken niet veilig is.

Naast de omloop van het stadion kunnen seizoenkaarthouders zaterdag ook terecht op twee andere plekken bij het stadion, bij De Schup en De Eendracht. ,,NEC wil haar seizoenkaarthouders een normale wedstrijdbeleving bieden. Om die reden zijn de grote schermen in de omloop gekoppeld aan een ESPN-verbinding. Zo zijn de warming-up, opkomst en uiteraard de wedstrijd allemaal live op de beelden te zien. Ondanks de bijzondere situatie, slaan we samen de handen ineen om de selectie en staf het gevoel van een gebruikelijke thuiswedstrijd te laten ervaren", aldus NEC.


Zwemmen

Steenbergen bij EK kortebaan derde op 100 meter vrije slag

KAZAN (ANP) Marrit Steenbergen heeft bij de Europese kampioenschappen kortebaan een bronzen medaille gewonnen op de 100 meter vrije slag. 

De Nederlandse zette in de Russische stad Kazan een tijd neer van 51,92 seconden. Dat betekende een persoonlijk record. Het goud ging naar de Zweedse favoriete Sarah Sjöström in 51,26 seconden.