Arnaut Danjuma Groeneveld viert de 5-0 tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Gibraltar.
Arnaut Danjuma Groeneveld viert de 5-0 tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Gibraltar. anp / Maurice van Steen

Groeneveld in selectie Oranje

5 november 2021 om 20:30

ZEIST (ANP) Bondscoach Louis van Gaal heeft aanvaller Arnaut Danjuma Groeneveld opgeroepen voor de laatste twee WK-kwalificatiewedstrijden van Oranje, tegen Montenegro en Noorwegen. De 24-jarige vleugelspits van de Spaanse club Villarreal werd in de vorige interlandperiode bij de groep gehaald als vervanger van de geblesseerd afgehaakte Cody Gakpo. Danjuma Groeneveld behoort nu tot de selectie van 24 spelers die Van Gaal heeft geformeerd.


De oud-speler van NEC is bezig aan een sterk debuutjaar bij Villarreal. Danjuma Groeneveld maakte in de Spaanse competitie vijf doelpunten en hij scoorde ook twee keer in de Champions League, onder meer deze week in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Young Boys (2-0). Van Gaal haalde Danjuma Groeneveld vorige maand bij de groep nadat Gakpo tegen Letland een hersenschudding had opgelopen. De linksbuiten speelde als invaller tegen Gibraltar zijn derde interland en luisterde die op met een doelpunt (6-0).

Het Nederlands elftal speelt volgende week zaterdag in Podgorica tegen Montenegro. Drie dagen later sluit de ploeg van Van Gaal de WK-kwalificatie af met een thuiswedstrijd tegen Noorwegen, dat na acht duels 2 punten minder heeft dan koploper Oranje. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK van volgend jaar in Qatar. Het duel met de Noren in De Kuip is zo goed als uitverkocht. De KNVB heeft nog 250 kaarten beschikbaar.

De 24 opgeroepen internationals hoeven zich pas dinsdag te melden in Zeist. Normaal gesproken komt Oranje op maandag bij elkaar, maar de eerste wedstrijd is pas op zaterdag.


Doel: Justin Bijlow (Feyenoord), Joël Drommel (PSV) en Mark Flekken (SC Freiburg); verdediging: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Matthijs de Ligt (Juventus), Tyrell Malacia (Feyenoord), Jurriën Timber (Ajax) en Stefan de Vrij (Internazionale); 

middenveld: Ryan Gravenberch (Ajax), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Marten de Roon (Atalanta), Guus Til (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (Paris Saint-Germain); aanval: Steven Berghuis (Ajax), Memphis Depay (FC Barcelona), Arnaut Danjuma Groeneveld (Villarreal), Noa Lang (Club Brugge), Donyell Malen (Borussia Dortmund) en Wout Weghorst (VfL Wolfsburg).