Afbeelding
Julia Borsboom

Barneveldse kunstenaars presenteren etalage-expositie Contrast

5 november 2021 om 20:41

BARNEVELD 'Contrast' is het thema van de nieuwe etalage-expositie van Stichting Kunst Collectief Barneveld. De etalages van het pand aan de Nieuwstraat 33, waar voorheen Juul en Juultje was gevestigd, zijn ingericht met nieuwe kunstwerken. 

,,Het is een gevarieerde en inspirerende tentoonstelling geworden die duidelijk maakt dat de deelnemende kunstenaars allemaal op hun eigen wijze invulling aan het thema hebben gegeven'', aldus Julia Borsboom. ,,Niet alleen in kleur en vorm, maar ook in onderwerp en materiaalgebruik. De werken worden voornamelijk op ezels getoond. Daardoor is het mogelijk ook de diepte van de winkel te gebruiken, zodat de beschikbare ruimte zo veel mogelijk wordt benut. Tot tien uur s avonds is de verlichting aan en zijn de werken op zijn mooist te zien.''
De deelnemende kunstenaars, voornamelijk uit de gemeente Barneveld, zijn: Aukje Westra, Esther van Beek, Evert Schimmel, Henk Derksen, Jacob-Carl Pauw, Jan Hiensch, Julia Borsboom, Mandy Kwakernaak, Manuel Boonzaaijer, Rein Bijlsma, Rypke van der Ploeg, Ton van Dieën en Wilma van den Top. De expositie is nog tot 26 november gratis en zonder het tonen van een QR-code te zien.