2021-11-03 15:49:56 DEN BOSCH - Mensen staan in de rij bij Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel waar gevaccineerd wordt tegen corona. GGD Hart voor Brabant heeft mensen die zich willen laten vaccineren gevraagd niet meer naar de vaccinatielocatie te komen omdat het te druk was op de priklocatie. ANP MAIKEL SAMUELS
2021-11-03 15:49:56 DEN BOSCH - Mensen staan in de rij bij Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel waar gevaccineerd wordt tegen corona. GGD Hart voor Brabant heeft mensen die zich willen laten vaccineren gevraagd niet meer naar de vaccinatielocatie te komen omdat het te druk was op de priklocatie. ANP MAIKEL SAMUELS anp / Maikel Samuels

Recordaantal coronaprikken zonder afspraak na persconferentie

4 november 2021 om 11:25

UTRECHT (ANP) Een recordaantal mensen liet woensdag een coronaprik zetten op locaties waar dat zonder afspraak kan, zegt de koepelorganisatie van gezondheidsdiensten GGD GHOR Nederland. In totaal lieten in één dag zo'n 13.000 mensen zich inenten op zo'n zogenoemde vrije inloop-locatie.
De laatste keer dat er een "piek" was in het aantal prikken zonder afspraak op één dag lieten 8000 mensen zich vaccineren, aldus een woordvoerster van de organisatie. Het laten zetten van een prik zonder afspraak kan alleen voor de eerste dosis.
Ook maakten woensdag een stuk meer mensen prikafspraken via het callcenter of online dan gemiddeld: in totaal 18.039. Afgelopen weken ging het om gemiddeld zo'n 10.000 mensen op een dag.