Wijnaldum scoort twee keer voor PSG

3 november 2021 om 22:16

MANCHESTER/LEIPZIG (ANP) Met zijn eerste treffers voor zijn nieuwe club Paris Saint-Germain heeft Georginio Wijnaldum een hoofdrol vervuld in het uitduel met RB Leipzig in de Champions League.

De international van Oranje bracht in de eerste helft voor de Franse ploeg 1-1 en 1-2 op zijn naam. Het duel eindigde in 2-2.

Paris SG, zonder de geblesseerde sterspeler Lionel Messi, begon slecht aan het duel in Duitsland. Al na 8 minuten opende Christopher Nkunku de score tegen zijn vroegere club met een fraaie kopbal. Het was zijn vijfde treffer alweer in dit seizoen in de Champions League. Kort na de openingstreffer voorkwam doelman Gianluigi Donnarumma een grotere achterstand voor PSG. De Italiaanse keeper keerde een strafschop van André Silva.

Dankzij Wijnaldum ging Paris SG met een voorsprong de rust in. Eerst tikte hij de bal in uit een voorzet van Kylian Mbappé en daarna kopte hij raak. De arbitrage keurde die treffer aanvankelijk af wegens buitenspel, maar na interventie van de VAR werd het doelpunt alsnog geldig verklaard.

Na de rust kon PSG niet verder afstand nemen van Leipzig. Nadat Wijnaldum in de 85e minuut was gewisseld, benutte Dominik Szoboszlai in de extra tijd een strafschop: 2-2.

Manchester City kwam in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge (4-1) na een kwartier op voorsprong dankzij Phil Foden. Amper 2 minuten later was het alweer gelijk door een zeer onfortuinlijke treffer van John Stones in eigen doel. Met een kopbal zette Riyad Mahrez de thuisclub opnieuw op voorsprong waarna invaller Raheem Sterling het duel besliste. Gabriel Jesus bepaalde in de extra tijd de eindstand op 4-1.

Nathan Aké bleef bij City op de bank. Ruud Vormer en Noa Lang waren basisspelers bij Club Brugge. Bas Dost viel in de 78e minuut in voor Lang. In poule A leidt door Manchester City met 9 punten, gevolgd door Paris SG (8 punten) en Club Brugge (4 punten). Leipzig pakte dankzij de late remise tegen PSG het eerste punt.