Agenda

4 november 2021 om 11:33

Donderdag

Garderen

20.00-22.00 uur: De Wardborg, Koningsweg, Fotopresentatie Bart Stornebrink over de Veluwe.

 

Zaterdag

Barneveld

9.00-12.00 uur: Van Zuijlen van Nieveltlaan 54, verkooploods Kerkpleinmarkt Barneveld is open.

10.00-12.00 uur Emmaüskerk, Groen van Prinstererlaan. Inzameling levensmiddelen voor voedselbank. Van 9.00-12.00 uur kunnen er goederen worden ingeleverd bij de Goede Herderkerk (Jan Seppenplein 70).

13.00-15.30 uur: Natuurcentrum De Meerwaarde, Rietberglaan, dieren worden verzorgd. 

 

Terschuur

9.30-11.30 uur: Eendrachtstraat 31, rommelmarkt bij twee grote rommelschuren van Korfbalvereniging Revival en de Hervormde Kerk.

 

Garderen

10.00-15.00 uur: De Wardborg, Koningsweg. schilderen op hout voor volwassenen


Voorstellingen Toneelvereniging Kootwijkerbroek afgelast

KOOTWIJKERBROEK Vanwege de aanscherping van de coronamaatregelen hebben de leden van Toneelgroep Kootwijkerbroek besloten om de voorstellingen op 20, 26 en 27 november in De Essenburcht in Kootwijkerbroek af te blazen. ,,We vinden dit jammer, maar we kunnen niet anders´´, aldus een woordvoerder.  Mensen die al een kaart hebben gekocht, kunnen deze weer inleveren.


'Hoe ziet Barneveld er in 2040 uit?'

VOORTHUIZEN De gemeente Barneveld houdt maandag 8 november een inloopbijeenkomst in dorpshuis De Eng in Voorthuizen met als centrale vraag: Hoe ziet Barneveld er in 2040 uit? ,,We horen daarbij graag ideeën en meningen van inwoners van alle dorpen'', aldus de gemeente. Belangstellenden zijn welkom tussen 19.00 en 21.00 uur. ,,U kunt inlopen wanneer het u uitkomt.''
De afgelopen periode hield de gemeente digitale sessies voor de verschillende dorpen, met dezelfde centrale vraag. Die sessies werden niet allemaal even goed bezocht, zo gaf wethouder Bennie Wijnne dinsdag toe tijdens de commissievergadering Bestuur. ,,Vooral in de kleine kernen, zoals Stroe, Garderen en Kootwijkerbroek, viel de opkomst erg tegen", zei hij. ,,We hebben daarom een vervolgsessie met De Glind, Zwartebroek en Terschuur afgeblazen. We beraden ons nog over hoe we daarmee omgaan." Lokaal Belang-fractievoorzitter Mijntje Pluimers vroeg nog welke conclusies de gemeente aan de digitale sessies verbindt, nu die matig zijn bezocht. Wijnne reageerde: ,,Als er één Stroeënaar bij zo'n sessie aanwezig was, dan zullen wij op basis van die sessie niet de conclusie trekken dat Stroe wel mag groeien."