Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Fietsenstalling bij Station Zuid ontmanteld

3 november 2021 om 14:49 Verkeer en vervoer

BARNEVELD Treinreizigers die gebruikmaken van de fietsenstalling bij station Barneveld Zuid, zullen de komende tijd een alternatief moeten verzinnen voor hun stalen ros. De fietsenstalling naast het station wordt momenteel volledig ontmanteld. 

De bedoeling is dat daarna de werkzaamheden starten om de stallingsruimte uit te breiden. Met behulp van een extra verdieping, zijn er eind dit jaar 240 extra parkeerplekken gerealiseerd. Ook komen er extra fietskluizen en plekken voor brommers. 

Met de uitbreiding moet het ruimtegebrek van de afgelopen tijd opgelost zijn, stelt de gemeente Barneveld. Fietsers hoeven dan niet meer hun rijwiel buiten de rekken te plaatsen. Dat laatste gebeurde nog geregeld, omdat de rekken overvol zaten. Het werk is naar verwachting op maandag 13 december afgerond. Als de capaciteit is uitgebreid, gaan handhavers van de gemeente extra controleren op parkeergedrag. Fietswrakken en weesfietsen - rijwielen die al langere tijd niet meer gebruikt worden - worden verwijderd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding