Sint-Annaland

Sint-Annaland

Uitslaande brand in kassencomplex 

(ANP) Bij een kassencomplex aan de Stoofweg in Sint-Annaland in Zeeland woedde dinsdagmiddag een grote brand. Die brak rond 16.00 uur uit, om 19.30 uur werd het sein brandmeester gegeven. Het nablussen duurde nog enkele uren, meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Bij de brand kwam veel rook vrij, daarom werd er een een NL-Alert uitgestuurd met het advies aan mensen in het gebied om bij overlast ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

Het was een grote uitslaande brand, waardoor de brandweer besloot om groot op te schalen en met meerdere eenheden naar het bedrijf te gaan.


Rotterdam

Inleveractie levert   442 wapens op

(ANP) Bij de politie in de regio Rotterdam zijn de afgelopen week 442 wapens ingeleverd tijdens de landelijke wapen-inleveractie. Onder de ingeleverde wapens zitten 255 messen, 27 vuurwapens, enkele machetes, nepwapens, alarmpistolen, boksbeugels en hakbijlen. Ook werden rond de duizend stuks munitie ingeleverd, meldt de politie.

Tijdens een door de politie georganiseerde actieweek konden mensen op verschillende politiebureaus en gemeentekantoren anoniem en zonder straf hun wapen afgeven. De opbrengst van de inleveractie dit jaar was beduidend hoger dan in 2019. Toen werden in de regio Rotterdam 262 wapens ingeleverd, waaronder zestig vuurwapens.


Alkmaar

Celstraf geëist tegen twee vrouwen voor aanranden van pizzabezorger (17)

(ANP) Voor het aanranden van een 17-jarige pizzabezorger in Alkmaar heeft de officier van justitie drie maanden celstraf geëist tegen twee 25-jarige vrouwen. De twee verdachten vertelden dinsdag in de rechtbank hoe ze de minderjarige jongen in zijn kruis hadden betast en dat filmden op een mobiele telefoon.

Gezien de jonge leeftijd van het slachtoffer verdenkt het Openbaar Ministerie de vrouwen van het vervaardigen van kinderporno. Het draait om een filmpje van 24 seconden dat de politie bij een van de verdachten op de mobiele telefoon vond. Het beeldmateriaal werd in de rechtbank in Alkmaar achter gesloten deuren vertoond.

Beide verdachten Michelle de K. en Cato van der K. vertelden onder invloed te zijn van alcohol en lachgas toen ze op een zaterdag in mei vorig jaar een pizza met drankjes bestelden. Gekleed in een roze badjas met een zichtbaar decolleté opende De K. de deur. Nadat ze geld had gehaald en terugkeerde met een filmende mobiele telefoon, sloeg Van der K. haar arm om de bezorger heen en kneep ze hem in zijn geslachtsdeel. Ze was daarbij gekleed in een latex sm-pakje.

De vrouwen zeiden de bezorger dat het zijn "ultieme droom moet zijn om zo door klanten te worden verwelkomd", maar de jonge bezorger raakte door de gebeurtenissen in paniek en in shock.