FC Barcelona heeft de hoop gevestigd op het grote talent Ansu Fati.
FC Barcelona heeft de hoop gevestigd op het grote talent Ansu Fati. Epa/toni Albir

'Barcelona speelt om toekomst in CL'

Ploeg van Koeman moet winnen van Kiev

BARCELONA (ANP/AFP) FC Barcelona moet vanavond de wedstrijd tegen Dinamo Kiev in de Champions League winnen om nog kans te maken op overwintering in de Champions League. De Catalanen van coach Ronald Koeman verloren de wedstrijden tegen Bayern M√ľnchen en Benfica beide met 3-0 en spelen volgens de coach om "hun toekomst in de Champions League".

"Dinamo is een betere ploeg dan vorig jaar", zei de coach over de tegenstander die vorig seizoen in de Champions League nog twee keer werd verslagen. "We moeten groots spelen. Na twee verloren wedstrijden, moeten we winnen om de kansen op de volgende ronde te behouden, er is geen andere mogelijkheid."

Koeman hoopt dat hij met de spelers die zijn teruggekeerd van blessures, zoals het talent Ansu Fati, in staat is om mee te strijden op het Europese toneel. "Je kunt niet eisen dat we dit jaar de Champions League winnen", zegt hij. "We zijn op de goede weg, maar andere teams zijn verder dan wij."

De coach zei dat zijn ploeg op dezelfde manier moet doorgaan als in de laatste wedstrijd tegen Valencia, die met 3-1 werd gewonnen. "We speelden een goede eerste helft. De ploeg speelde op een hoog niveau, het niveau dat we ook willen zien. We zetten druk als we de bal niet hadden, dat is ook ons spel. Er is zeker nog ruimte voor verbetering."

Koeman maakte tijdens de persconferentie ook bekend dat de club dicht bij een contractverlenging is met de 18-jarige Fati, wiens contract aan het eind van het seizoen afloopt. "Dit is heel belangrijk nieuws."