De tribune met hossende Vitesse supporters bezweek tijdens de wedstrijd tussen NEC en Vitesse in De Goffert.
De tribune met hossende Vitesse supporters bezweek tijdens de wedstrijd tussen NEC en Vitesse in De Goffert. anp / Vincent Jannink

'De Goffert tot januari dicht'

NEC weet nog niet waar het nu gaat spelen

NIJMEGEN (ANP) Algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC houdt er rekening mee dat zijn club pas in het nieuwe jaar weer in De Goffert kan voetballen. Dinsdag werd bekend dat het stadion voorlopig dichtblijft nadat zondag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse een deel van de tribune met bezoekende supporters instortte. Daarbij vielen geen gewonden, wat mede te danken was aan een container die de tribune opving.

"Ik denk, maar dat is mijn persoonlijke mening, dat we er zeker aan moeten denken dat het stadion tot en met december dicht blijft", aldus Van Schaik in een boodschap gericht aan de fans van NEC. "Dat betekent dat we vier thuiswedstrijden elders moeten spelen. De optie tot wedstrijden uitstellen is er niet, we hebben niet zoveel tijd."

NEC speelt zondag 31 oktober tegen FC Groningen. De andere drie thuiswedstrijden tot de winterstop zijn tegen sc Heerenveen (6 november), SC Cambuur (26 november) en PSV (12 december).


ALTERNATIEVE LOCATIES De Nijmegenaren weten nog niet waar ze die duels gaan voetballen. Van Schaik: "We zijn gisteren direct aan de slag gegaan om naar alternatieve locaties te kijken. We hebben een prioriteitenlijst gemaakt. Het is belangrijk dat het goed te doen is voor de supporters om bij dat stadion te komen. Hopelijk kunnen we terecht in een stadion met gras en als het moet dan kunstgras. Al die afwegingen zijn we aan het maken."
Ingenieursbureau Royal Haskoning gaat alle tribunes in het stadion onderzoeken op veiligheid. De gemeente Nijmegen, eigenaar van het stadion, wil zo snel mogelijk weten wanneer het stadion weer gebruikt kan worden en op welke wijze, aldus een woordvoerder van de gemeente.
Ruim twee jaar geleden stortte een deel van het dak van het stadion van AZ in. De Alkmaarders speelden de thuisduels toen in het stadion van ADO Den Haag.

HEERENVEEN Sc Heerenveen heeft de kaartverkoop voor de uitwedstrijd tegen NEC uitgesteld. De verkoop voor het duel op zaterdag 6 november zou deze week beginnen. "Zodra er meer informatie beschikbaar is over het bezoeken van dit uitduel, zal sc Heerenveen dit via zijn kanalen communiceren," aldus de Friese club.