Salah schiet Liverpool langs tien man van Atlético Madrid

Salah schiet Liverpool langs tien man van Atlético Madrid

MADRID (ANP) Liverpool heeft een grote stap gezet op weg naar de achtste finales van de Champions League. Het elftal van trainer Jürgen Klopp won bij Atlético Madrid ook de derde groepswedstrijd: 2-3. Mohamed Salah maakte een klein kwartier voor tijd vanuit een strafschop het winnende doelpunt.

De Egyptenaar had in de 8e minuut ook al de score geopend. Salah kwam vanaf de rechterkant van het strafschopgebied naar binnen en passeerde drie man. Zijn schot, vanaf de rand van het zestienmetergebied, werd van richting veranderd en verdween in het doel. Nog binnen het kwartier verdubbelde Naby Keïta de voorsprong.

Antoine Griezmann maakte de achterstand nog in de eerste helft ongedaan. Bij de 2-2, in de 34e minuut, nam hij de bal met links goed aan en draaide weg bij Virgil van Dijk.

In de beginfase van de tweede helft kreeg Griezmann een rode kaart omdat hij met zijn voet te hoog inkwam en Roberto Firmino op zijn hoofd raakte. Dat leek hij niet bewust te doen. Met tien man hield Atlético lang stand, totdat Salah in de 78e minuut een strafschop benutte.

FC Porto won met 1-0 van AC Milan.