Daley Blind viert de tweede treffer van Ajax met Dusan Tadic (rechts).
Daley Blind viert de tweede treffer van Ajax met Dusan Tadic (rechts). anp / Maurice van Steen

Blind blijft nederig na voetbalshow

'Mooe avond met een fantastisch publiek'

AMSTERDAM (ANP) Na een galavoorstelling met bijna alleen maar uitblinkers bij Ajax werd uiteindelijk Daley Blind verkozen tot 'man van de wedstrijd.' "Het belangrijkste is dat we hebben gewonnen", zei de 31-jarige Amsterdammer na een zege van 4-0. "Maar dit doet me wel wat. Ik zou liegen als ik dit niet zou zeggen."

Blind was er op 21 november 2012 bij toen Ajax ook in de Champions League voor eigen publiek verloor van Dortmund (1-4). "Er is inmiddels wel wat veranderd hier", keek Blind terug op de afgelopen negen jaar. Ajax draaide in de zomer van 2018 de geldkraan open. Het salarisplafond werd verhoogd naar ruim 4 miljoen euro per jaar. Blind (Manchester United) en Dusan Tadic (Southampton) kwamen over uit de Premier League. Die koerswijziging leverde al binnen een jaar een plaats in de halve finale van de Champions League op. Veel spelers van die succesvolle ploeg zijn alweer vertrokken. Maar Ajax jaagt nog steeds op Europees succes, met Blind en Tadic als voorvechters.

Het ervaren duo zette op de linkerflank de toon tegen Dortmund, de nummer 2 van Duitsland. Ze namen al hun ploeggenoten mee.
Met 9 punten uit drie duels en een doelsaldo van 11-1 is Ajax al dicht bij de achtste finales van de koningsklasse van clubvoetbal. Waar gaat dit Europese avontuur eindigen? Voorzichtig als hij vaak is, waagt Blind zich voorlopig niet aan een voorspelling. "Het was een geweldige avond met een fantastisch publiek", zei hij. "Maar we blijven nederig. Dit is wel het niveau dat we nu nastreven maar we willen ook nog steeds beter.''