Afbeelding
Freek Wolff

Buurtbewoners organiseren ‘afscheidstocht’ voor sluiting Kerkweg overgang

Politiek

EDE Buurtbewoners van de wijk Ede-Zuid organiseren op dinsdag 26 oktober een ‘afscheidstocht’, vanwege de overgang aan de Kerkweg die op 27 oktober gesloten wordt. Eerder startte bewoners een petitie, met maar liefst 2300 ondertekenaars. Dat leek niet te helpen en nu wordt er een ‘afscheidstocht’ georganiseerd.

,,De overgang aan de Kerkweg wordt op 27 oktober om 7.00 gesloten. Een trieste dag voor Ede-Zuid. Daarom organiseren wij een ‘afscheidstocht’. We verzamelen op 26 oktober om 19.30 bij de Zuiderkroon aan de kant van de Meerpaal. Het start om 20.00. We lopen dan samen naar de overgang. Neem een zaklamp, lampion of iets anders dat licht geeft mee, zodat we ten eerste kunnen zien waar we lopen en ten tweede bij aankomst bij de spoorwegovergang gezamenlijk symbolisch het licht kunnen uitdoen. Kom allemaal, laat met je aanwezigheid zien, dat je het er niet mee eens bent,’’ Rien en Lisette (Van Voorst en Hardeman), Miriandel (Bloemisterij van den Born), Michaël van der Meulen (buurtbewoner) en Femke Akerboom (petitie-indiener) weten.

De gemeenteraad leek de afgelopen maanden het ook niet met elkaar eens te worden. Met name tussen Democratische Kiezers Ede (DKE) aan de ene kant en het CDA en GroenLinks aan de andere kant.