Oranje trekt veel meer kijkers dan gesprek met Beatrix

Oranje trekt veel meer kijkers dan gesprek met Beatrix

HILVERSUM (ANP) De WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Gibraltar heeft maandagavond veel meer kijkers getrokken dan het exclusieve gesprek dat Omroep MAX-baas Jan Slagter met prinses Beatrix had. De uitzendingen stonden tegenover elkaar geprogrammeerd.

De wedstrijd in De Kuip was met 2,2 miljoen kijkers de best bekeken uitzending van de avond. Het gesprek met Beatrix behaalde met 364.000 kijkers niet eens een plekje in de top 25 van best bekeken programma's, blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Het gesprek met Beatrix was niet heel groots aangekondigd. MAX-baas Jan Slagter meldde maandag op NPO Radio 1 dat de RVD van tevoren niet te veel reuring aan het gesprek wilde geven.

De uitzending op NPO 1 had als doel donateurs te werven voor het jubilerende Prinses Beatrix Spierfonds. Slagter praatte met de 83-jarige prinses over haar inzet voor het spierfonds en ook was er nooit eerder vertoond beeldmateriaal van haar te zien. Ze blikte terug op het begin van haar periode bij het fonds toen de polio-epidemie uitbrak. "Het was vreselijk", herinnerde Beatrix zich, die op 18-jarige leeftijd beschermvrouwe werd. Een van de eerste dingen die ze toen heeft gedaan is aandacht vragen voor wetenschappelijk onderzoek.


BNNVARA: 'Inkomsten concert Van Nieuwkerk gaan naar organisatie'

HILVERSUM (ANP) De opbrengst van de kaartverkoop voor het NPO-concert van Matthijs van Nieuwkerk dat volgend jaar in de Ziggo Dome plaatsvindt, wordt gebruikt voor de organisatie van het evenement, zo laat een woordvoerder van BNNVARA weten.

Dit weekend stelde showbizzexpert en musicalproducent Albert Verlinde dat het vreemd is dat de muzikale talkshow van de publieke omroep een groot commercieel concert mag organiseren.

Het concert, waar onder anderen André van Duin en Typhoon gaan optreden, vindt plaats op 17 maart. De kaartjes kosten tussen de 35 en 85 euro. "BNNVARA zendt in 2022 de registratie van dit concert uit. Het evenement wordt bekostigd vanuit de kaartverkoop", aldus de omroep.


Grapperhaus bereikt overeenstemming met Poch over tegemoetkoming

DEN HAAG (ANP) De Nederlands-Argentijnse oud-piloot Julio Poch en demissionair justitieminister Ferd Grapperhaus zijn het eens geworden over een financiële tegemoetkoming voor de onterechte gevangenschap van Poch in Argentinië. Het gaat om een tegemoetkoming voor een deel van de door hem geleden schade en nog te lijden schade op humanitaire gronden, schrijft de minister in een korte brief aan de Tweede Kamer. Het bedrag wordt niet bekendgemaakt.