Vitesse laat Tannane voor onbepaalde tijd met beloften trainen

Vitesse laat Tannane voor onbepaalde tijd met beloften trainen

ARNHEM (ANP) Vitesse heeft Oussama Tannane teruggezet naar de beloften. De 27-jarige middenvelder maakt vanaf vandaag voor onbepaalde tijd deel uit van de selectie van Vitesse Onder 21. Hoofdtrainer Thomas Letsch zette Tannane eind vorige maand al uit de A-selectie, omdat de spelmaker volgens de Duitser niet de juiste focus had.

De Marokkaanse international voerde afgelopen week gesprekken met de clubleiding over ontbinding van zijn contract, dat tot het einde van dit seizoen loopt. Die gesprekken leverden echter geen overeenstemming op.

Tannane was vorig seizoen een belangrijke speler in het elftal van Letsch. In 29 competitiewedstrijden maakte hij zeven doelpunten en gaf hij negen assists bij de nummer 4 van de Eredivisie. De aanvallende middenvelder hoopte afgelopen zomer net als Riechedly Bazoer op een transfer, maar voor beiden kwam die er niet. Letsch zette Tannane in de eerste weken van het seizoen nogal eens op de bank en daar was de spelmaker niet blij mee.

Vlak voor de interlandperiode zette de trainer hem uit de selectie. "Omdat ik niet het gevoel heb dat Oussama het team op dit moment verder kan helpen", zei Letsch toen. "Zijn rol is wat veranderd en dat heeft invloed op zijn focus." Zonder Tannane won Vitesse van Feyenoord (2-1). De gesprekken met de clubleiding hebben ertoe geleid dat Tannane nu moet gaan trainen bij de beloften van trainer Nicky Hofs.